Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (2024)

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (1)

Oppfordrer til gratis utlån

En real(fa*g) smakebit

SANDEFJORD Onsdag 3. juni 2015 Uke 23 – nr. 59 Årgang 2

Arild Theimann (Ap) oppfordrer byens gårdeiere til å låne ut tomme lokaler gratis for å skape mest mulig liv i alle gater i hele sentrum. –Det er bare fantasien som setter grenser for hva tomme lokaler kan brukes til, sier Theimann. SIDE 2-3

Forskerfabrikken arrangerer sommerskole både etter skoleslu*tt og før skolestart i Sandefjord. Målet er å få barn og unge interessert i realfa*g. Astrid Thorstein Hårstadhaugen (f.v.), Ylva Tords-datter Halle, Max Røste Bergkvist og Tobias Eide Nyheim fikk en liten smakebit av hva sommersko-len går ut på av fabrikk-katalysator Ian Skattum. SIDE 4

Innsigelser mot IKEA- plan SIDE 8-9

Arrangerer kvinne- konferanse SIDE 16

Elegant og romslig CR-V SIDE 12-13

99,-Gamle E-18 mellom Sandefjord og Larvik.

Dagens middag m/dessertbord

Åpent fra 06.30 til 21.00 - Tlf: 33 19 24 80God hjemmelaget mat.Rom, hotellhytter, konferanser, julebord mm.www.holms.as

fra

Stokke vil beholde Vear SIDE 15

33 44 10 [emailprotected]

INKLUDERER JORDFEILAUTOMATER, METALLINNSATS OG ARBEID. INNTIL 10 KURSER.

NÅ 8750TYSK KVALITET

GAMLE SIKRINGER?BYTT TIL AUTOMATSIKRINGER!

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (2)

N Y H E T E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 20152

Bompenger betyr lite Bilister endrer i liten grad kjøreadferd på grunn av bomstasjoner. Kjell Werner Johansen som er administrerende direktør i Transportøkonomisk institutt sier at Autopass-systemet er så enkelt og lettvint at folk knapt legger merke til hva bompasseringene koster. Bompengeinnkrevingen i Sandefj ord er en av en rekke i landet som fi nansierer veiutbyg-ging. Johansen tar til orde for at det oftere benyttes mer generelle veibruksavgifter.

Sjeldent rusårsak i motorsykkelulykker Det var færre motorsykkelførere enn bilførere som var påvirket av rus da de ble drept i trafi kken. En studie fra Folkehelseinstituttet viser at 27 prosent av motorsykkelførere og 40 prosent av bilførere var ruset. I fj or var det 43 ulyk-ker i Sandefj ord der tohjulinger var involvert. Seksjonssjef i Statens vegvesen Region Øst, Torgeir Haugen, ber MC-førerene ta sikkerheten på alvor.

Arild Theimann (Ap) opp-fordrer byens gårdeiere til å låne ut tommer loka-ler gratis for å skape mer liv i sentrum. -Dette er både en oppfordring og et tips, sier Theimann.

HILDE LORENTZEN tekst og foto

Å skape liv i alle gater i hele Sandefjord sentrum er målet med forslaget til Theimann. Han har full forståelse for at gårdeiere først og fremst ønsker å leie ut tomme lokaler, men han ser for seg at det i korte tidsrom, mellom to leietakere, er mulig å låne bort lokaler til eksempelvis frivillige orga-nisasjoner, ungdomsbedrifter, kunstutstillinger med mer.

Mange muligheter –Det er bare fantasien som set-ter grenser for hva man kan bruke tomme lokaler til, sier Theimann.

«Plutselig kunst» som i peri-oder låner tomme lokaler til kunstutstillinger i korte tids-rom, er nettopp et slikt tiltak som Theimann ser for seg at det kan bli mer av.

– Det viser at gårdeierne i Sandefjord allerede er villig og de har erfaring med å låne ut lokaler. Dette er en ord-ning som kan utvides, påpeker Theimann.

«Look to Køben»– I mer urbane strøk er det mer vanlig å låne ut ledige butikklo-kaler gratis i perioder. Dette er

en trend som brer om seg i fl ere byer i Europa. Eksempelvis i København er det mange gater hvor dette mer er regelen enn unntaket, forteller Theimann.

Theimann ser dette som et ledd i å utvikle byen.

– Det er viktig å få med gård-eierne og andre interessenter på laget for å se på den totale utviklingen av byen. Vi har et stort potensiale her i sentrum. Det er dødt i mange av gate-ne og helt dødt etter klokka 17. Det bør vi gjøre noe med, mener Theimann.

Vinn-vinnTheimann ønsker nå en dialog med gårdeierne. Hvordan dette praktisk kan løses, er det til syvende og sist gårdeierne som avgjør. Men Theimann har tro på at kommunen og gårdeier-ne kan fi nne fram til praktiske

løsninger om det fi nnes en vilje til å få det til.

– Kommunen kan eventu-elt bidra med tilrettelegging og kontakt, sier Theimann.

Han mener gårdeierne har mye å vinne på at det er liv i samtlige lokaler i sentrum.

– Dette er en vinn-vinn-sita-sjon. Blir det mer liv og men-nesker i alle lokaler i gatene, vil det bidra til å opprettholde utleieprisene for øvrige lokaler, samtidig som gårdeierne gjør en god gjerning, sier Theimann.

Positiv til ideen– Den ideen er ikke ny. «Plutselig kunst» låner alle-rede tomme lokaler til kunst-utstillinger, påpeker daglig leder i Sandefjord Byen vår, Elisabeth Teien.

– Men vi er positive til ideen til Theimann, det er fint om vi får fylt opp tomme lokaler midlertidig. Det er ikke bra med gater med gråpapir foran vinduene, legger hun til.

Det er ifølge Teien mindre tomme lokaler i Sandefjord sentrum nå.

– Heldigvis er det ikke så mange tomme lokaler nå som det var. Vi ser en investe-ringsvilje. Jo raskere vi får fylt tomme lokaler, jo bedre, sier Teien.

– Dette er ikke nytt – Bare de tre-fi re siste årene har fl ere gårdeiere lånt ut loka-ler gratis til «Plutselig kunst», så dette er ikke noe nytt, påpe-ker Styreleder for Sandefjord Gårdeierforening, Per Erik Stickler Holm.

I løpet av de 21 årene han har vært i bransjen, har han ikke fått en eneste henvendelse fra frivillige organisasjoner som trenger lokaler.

– Det er heller ikke så lett å

IKKE NYTT: Styreleder for Sandefj ord Gårdeierforening, Per Erik Stickler Holm, sier det ikke er noe nytt i forslaget til Theimann.

Vil ha liv i tomMarit Sagen Gogstad i Sandefj ord Næringsforening ønsker næringslivet i Stokke med på laget.

HILDE LORENTZEN tekst og foto

Fredag kunne ordfører Erlend Larsen ønske velkommen til Stokke Næringslivsfrokost, som arrangeres tre ganger i året i samarbeid med Stokke Handel, håndverk og industriforening. Larsen ga næringslivet i Stokke en kort statusoppdatering for kommunesammenslåing og dens ambisjoner, Torp Øst og om jern-banen. Marit Sagen Gogstad var hentet inn fra for å fortelle om Sandefjord Næringsforening. Sandefjord Næringsforening opplever kraftig vekst, og antall medlemsbedrifter har for lengst passert 300. Med den nye stor-kommunen kan næringsforenin-gen få enda fl ere medlemsbedrif-ter under sine vinger. – Vi skal være byens viktigste møteplass, slo Sagen Gogstad fast.

Hårete målNye Sandefjord kommune har satt seg hårete mål og har ambi-sjoner om å bli en av landets beste på næring. – Jeg vil skry-te av de tre kommunene som har vært lydhøre og lette å sam-arbeid med, sa Sagen Gogstad. Prosjektet «Grenseløse mulighe-ter» som er et samar beidspro-

sjekt mellom næringslivet og Sandefjord kommune, har som mål å synliggjøre hva Sandefjord har å by på. – Vi skal synliggjøre Sandefjord utenfor Vestfold. Vi ønsker å markedsføre det vi har her og tiltrekke oss fl inke folk, sa Sagen Gogstad.

Kommuneplan på høringTrondar Lien i Stokke kommu-ne guidet næringslivet i Stokke igjennom forslaget til ny kommu-neplan som nå er ute på høring. – Dette skal være et politisk/administrativt instrument som skal skape forutsigbarhet for inn-byggerne og næringslivet. Stokke skal være en god kommune å bo i og en god kommune og eta-blere seg i og drive næring, sa Lien. Høringsfristen er satt til 15. august 2015.–Dette er ikke bare et pusterom for oss der vi lener oss tilbake. I perioden fram til høringsfristen er ute skal vi ta imot innspill og være til stede for publi-kum, påpekte Lien. Det er blant annet avsatt en rekke områder til boligformål, som i planperioden 2016-2025 vil kunne gi 2.000 nye boliger. På Borgeskogen er det avsatt et område til et eventuelt nytt fengsel. Hvordan det går med den saken er fortsatt uavklart, men i forrige uke ble det bestemt å bygge nytt fengsel i Agder, loka-lisert på to steder – Mandal og Froland.

[emailprotected]

KAMPANJEPRISER

HAUKERØD HAGE & SKOG AS

SALG - SERVICEMoveien 118 – Tlf 33 46 64 62/ 950 24 917 - hageogskog.no

– EGET SERVICEVERKSTED OG DELELAGER –

Automovere

fra kr 10.000,-

Gressklippere

fra kr 2.000,-

RaiderR214TC

FROKOSTMØTE: På frokostmøtet for næringslivet i Stokke fredag, fi kk Marit Sagen Gogstad muligheten til å markedsfører Sandefj ord Næringsforening.

På frierferd i Stokke

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (3)

3N Y H E T E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

Monza

www.herregaardstak.noPostadresse: PB 2053, 1520 Moss - Besøksadresse: Larkollveien 4 - 1572 Dilling

Tlf: 907 77 703 / 69 83 53 53

Ingen groing av mose eller falming av farge.Vedlikeholdsfritt. Leveres i hele Norge.

Leverandør av tysk kvalitet Stort utvalg av farger, modeller og design.

PRISER FRA KR 179,- PR M2. INKL. MVA.

BornholmChestnutRed

HERREGÅRDS

PiemontTitan

”Evig vakkert”.

30 års fabrikkgaranti.

BornholmTobagoGlaze

FlandernPlus Barolo

EK plantesalgRaveien. 291, innkj. Mosserødv. Sandefjord. Tlf: 33 45 31 49

Åpent 7-20 (9-17) Søndag 12-17

ROSETID! VELG BLANT 250 SORTER!

EGENPRODUSERTE

EKSTRATILBUD!NINA WEIBULL 79FRIESIA 79DR. MARGRETHE 793 STK POTTEROSER 100

THUJAKJEMPEUTVALG. FRA KR 24 -480

VELKOMMEN TIL LYCKLIGA GATAN! MYE FORSKJELLIG

TIL FANTASTISK LAVE PRISER!ROTTING LESKJERM 300

BARK, JORD OG NATURSINGEL I LØST.GRATIS UTLÅN AV HENGER!

YPPERLIG TID FOR PLENLEGGING!VI HAR DET DU TRENGER : FRØ, JORD, GJØDSEL,

VEILEDNING, GRATIS UTLÅN AV TROMMEL OG SÅMASKIN!

RØD, HARDFØR KLASEROSE. FØR 149

1,5MX1,5MFØR 1060

STORE, DUFTENDE SART-ROSA BLOMSTER. FØR 159

GUL DUFTENDE, HARDFØR KLASEROSE. FØR 149

PR STK KR 48

Eldre barnetrygdmottakereForeldre som får barnetrygd blir stadig eldre. Ved utgangen av mars i år var halvparten av mottakerne 40 år eller eldre. Det var litt over 31.600 personer som mottok barnetrygd i Vestfold fylke, og over 671.000 i hele Norge, opplyser NAV. Det er en økning på ni prosent, sammenlignet med utgangen av mars i 2006.

ADHD-medisiner i VestfoldIfølge reseptregisteret var det nesten 2.400 personer i Vestfold som brukte ADHD-medisiner i fj or. I Norge regner Sosial- og helsedirektoratet med at 3-5 prosent av barn og unge under 18 år har ADHD. Dobbelt så mange gutter som jenter har symptomer, og blant barn som henvises til spesialist, er det inntil ni gutter for hver jente som får diagnosen.

SMART Kjøkkenwww.smartkjokken.no Kjøkken - Garderobe - Bad

Gratis hjemmebesøk og kostnadsoverslag

eller e-post [emailprotected]

Ring vår lokale representant Leif Nyborg

92 24 26 93

Spar tid og penger på rørlegger, elektriker, flislegger, gulv og vegger

− − − − − − −

- Montert på en dag!- Miljøvennlig!

Vi bytter dører, skuffer, benkeplater og vask

- uansett type og alder på ditt kjøkken.

mme lokaler

DIALOG: Arild Theimann (Ap) håper gårdeiere i Sandefj ord vil fylle tomme lokaler med midlertidig aktivitet.

Færre politidistrikter Vestfold politidistrikt blir slått sammen med Søndre og Nordre Buskerud og Telemark politidistrikter, det ble klart da regjeringen søndag la fram nærpolitire-formen. Dette innebærer at antall politidistrikter i Norge reduseres fra 27 til 12.

låne ut lokaler. Når det gjelder «Plutselig kunst» så har det latt seg gjøre, for her snakker man om et tidsperspektiv på 3-4 uker, sier Stickler Holm.

Utspillet til Theimann mener Stickler Holm kommer fem-seks år for seint.

– Her henger unge Theimann etter i virkeligheten. Vi ser en bedring i markedet, og det er færre tomme lokaler enn på mange år. Det er dessuten fl ere av lokalene som det er interes-senter på nå, påpeker han.

[emailprotected]

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (4)

Byavisa Sandefjord arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens fa*glige Utvalg (PFU) er et klage-organ som behandler klager mot pressen i presse-etiske spørsmål.

Pressens fa*glige Utvalg, P.B 46 Sentrum, 0101 Oslo Tlf. 22 40 50 40, faks 22 40 50 55, E-post: [emailprotected]

LEDER

Både Sandefjord og Larvik kommune skal i løpet av kort tid behandle forslaget til reguleringsplan for IKEA. De to kommunene er langt fra samstemte i sine innstillinger. Der Larvik ikke har noen innvendin-ger, har Sandefjord flere krav til endringer. Uansett er veien fram til første spadetak et stykke fram i tid. Forhåpentligvis kommer det ikke for mange nye hindringer i veien når planen legges ut på høring.

Byavisa Sandefjord ASen del av Lundquist Media.

Telefon: 33 46 20 00 Besøksadresse: Søndre Kullerød 4A

Postadresse: Søndre Kullerød 4A, 3241 SandefjordKontortid: Mandag-fredag 8-16

Hjemmeside: www.byavisa.sandefjord.no

Opplag: 21.600 | Distribusjon: Norpost | Trykk: Agderposten Trykk AS

Markedsavdelingen: Salgssjef:

Safina Sadiq, tlf. 915 43 374

Mediekonsulenter:Silje Kristengård, tlf. 971 24 549

Weronica Karlsrud, tlf. 454 11 633Tine Elise Nielsen, tlf. 455 01 015

Annonser:Telefon: 33 46 20 00

Ansvarlig redaktør: Geir A. Arneberg, tlf. 32 80 53 53

Redaktør/Daglig leder: Hildegunn S. Riksfjord, tlf. 930 15 428

Layout og Produksjonssjef: Jarle Lystad, tlf. 992 56 543

Redaksjonen:Journalister:

Hilde Jeanett Lorentzen, tlf. 954 09 627Marlin Raastad (frilans) , tlf. 466 83 750

Tips:

Telefon: 33 46 20 00

N Y H E T E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 20154

For å få barn og unge interessert i realfa*g, arran-gerer Forskerfabrikken sommerskoler rundt omkring i landet. Målet er å ha det gøy samtidig som det kan vekke elevenes interesse for naturviten-skap og teknologi.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst og foto

Første og siste uke i sommer-ferien arrangerer Forsker-fabrikken sommerskole i Sandefjord. Først på Skagerak International School, så på Ranvik skole.

– Målet er å inspirere barn og unge til å få øynene opp for hvor morsomt realfa*g faktisk er, sier fabrikksjef Hanne S. Finstad.

I Sandefjord er det plass til 26 elever på hvert av kursene. Allerede er de fl este plassene fylt opp.

– Vi har elever fra hele Sandefjord. Det er også ganske jevnt fordelt på jenter og gut-ter, forteller fabrikk-katalysa-tor Ian Skattum.

EksperimentererFire elever ved Ranvik skole fi kk i forrige uke en forsmak på hva sommerskolen går ut på. De fi kk være med på noen eksperimenter ledet av Ian Skattum.

– I år skal vi ha ekstra fokus på geologi, så nå skal vi lage en vulkan, sier Skattum.

Barna deltar ivrig i eksperi-mentet som består av å blande eddik, farge, zalo og til slu*tt natron. Den kjemiske reaksjo-nen lar ikke vente på seg og ivrige elever følger med på sine vulkaner.

Astr id Thorste in Hårstadhaugen er allerede meldt på til året sommerskole, noe hun gleder seg veldig til.

– Jeg gleder meg til å lære nye ting og bli litt smartere. Det blir også morsomt å bli kjent med andre som man ikke går sammen med på skolen til

vanlig, sier 10-åringen som går i 5. klasse.

Lokker jenter innFor tross at kvinner er under-representert i realfa*g både i den videregående skole, høyere utdanning og i yrkeslivet, kan Forskerfabrikken skryte av at jentene er like interessert som guttene.

– Nesten halvparten av delta-kerne på fjorårets sommerskole var jenter. Dette er en trend vi har sett over fl ere år, forteller Finstad.

Forskerfabrikken er opptatt av at realfa*g ikke skal bli kje-delig og teoretisk. Denne til-

næringen har gitt resultater. Tidligere deltakere har gitt tilbakemeldinger om at som-merskolen har vært viktig for valget av realfa*gsfordypning på videregående.

– Vi må vise barna våre hva realfa*g faktisk handler om. De må få smake, lukte, se og høres. Å gjøre eksperimenter er faktisk realfa*genes naturlige uttrykksform, slår Finstad fast.

UfarliggjøringSommerskolen er for elever som skal begynne i 5.-7. klasse til høsten. På landsbasis håper Forskerfabrikken at godt over 5.000 barn skal delta på som-

merskole i alle landets fylker. I 2006 deltok 160 elever.

– I starten var det hoved-sakelig foreldre med realfa*gs-bakgrunn som meldte barna sine på sommerskolen, men nå kommer barna fra mange ulike

bakgrunner. Det gleder oss at stadig fl ere ser verdien av å ufarliggjøre realfa*gene med leg i tillegg til læring, sier Finstad.

[emailprotected]

Utvider skoleåret

FAKT

A Forskerfabrikkens sommerskole: • Forskerfabrikken ble grunnlagt av biokjemiker Hanne S. Finstad i 2002.• En sosial entreprenørskapsbedrift som jobber med å øke interessen for naturvitenskap og teknologi. • Hadde 15.000 barn på kurs i 2014.• I 2015 vil 200 lærer- og ingeniørstudenter jobbe som kursledere på sommerskolen. • Barna gjør eksperimenter med ekte laboratorieutstyr innenfor geologi, kjemi, biologi og fysikk.

FIKK PRØVE: Max Røste Bergkvist (t.h.) skal delta på Forskerfabrikkens sommerskole og fi kk en smakebit på hva han får oppleve av Fabrikk-katalysator Ian Skattum. Ylva Tordsdatter Halle (f.v), Astrid Thorstein Hårstadhaugen og Tobias Eide Nyheim fi kk også testet ut noen små forsøk.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (5)

5N Y H E T E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

INSTAGRAM @KIWI_MINIPRIS

TA MED DEG VÅRT NYE OPPSKRIFTS-HEFTE, OG LAST NED KIWIS APP! SE KIWI.NO

ENTRECOTE AV STORFE, SKIVER Tinas Sommer, pr. kg

19900

BLÅBÆR125 g pr. kg 119,20

BLÅBÆRB125 g

B

1490DUGG

500 ml frozen yoghurt, jordbær Hennig Olsen is, pr. l 73,80

500 ml fro

3690

YTREFILET AV STORFE, SKIVERTinas Sommer, pr. kg

19900

LAKSEFILET4x125 g naturell, Tinas Sommer, pr. kg 107,80

5390

Blåbær/Aspargesprisene gjelder uke 23

ASPARGES, GRØNN500 g bunt, pr. kg 49,80

ASPARASPAR500 g b

2490

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (6)

N Y H E T E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 20156

– Butikken med 38 års erfaring –

KUNNSKAP GIR TRYGGHET!

KAMPANJETILBUDnaturlig vår

DYPERE OG MER VARIG BRUNFARGE!Betakaroten setter fart på dannelsen av kroppens egne fargepigmenter. Derfor får du en brunere hud når kroppen utsettes for sollys. Betakaroten er også en sterk antiok-sidant. 90 kapsler.

EN HORMONFRI OVERGANGSALDERFemarelle gir livskvaliteten et løft. Effektiv hjelp til kvinner i overgangsalderen som ikke vil eller kan bruke østrogenmedisin. Femarelle har vært tilgjengelig for norske kvinner i mer enn 10 år og har bidratt til enbedre hverdag for flere tusen. Det er pub-lisert og presentert mer enn 30 studier på Femarelles effekt og trygghet. 60 kapsler

EKTE BRYGGET ISTE!All i need er Fairtrade & Økologiskiste med superfrukter – brygget på ekte teblader! All i need er en deilig og vels-makende drikke. All i need er en grønn iste, tilsatt spennende superfrukter og krydder, slik som agave, acai og ingefær - noe som gir en fyldig og leskende smak. Uten tilsattsukker. All i need er et bra alternativ til energidrikker og brus. For hver solgte enhet, så bidrar all i need til utdanning for barn i utviklingsland.

SOV BORT SMERTENEVelloFlex magnetmadrass og -pute erCE-registrert som medisinsk utstyr. Patentertfor sin sirkulære magnetteknologi, for bedresøvn, mindre smerter, mykere muskler og ledd. Madrassen er tosidig med bomull på den ene og ull på den andre siden.

Spar 30,-

199,-Før 229,-

2690,-

ESKIMO-3 – FISK ER BEST!Eskimo-3® inneholder naturlig og stabil fiskeolje med samme andel omega-3-fettsyrer som i fet fisk. Oljen beskyttes av den patenterte beskyt-telsesprosessen Pufanox®. Eskimo-3® er 100 % sporbar. Oljen er garantert fri for miljøgifter og sertifisert«Friend of the Sea». Finnes som flytendeeller i kapsler og en variant for barn

KAPSLER

252,-Før 315,-

FLYTENDE

209,-Før 262,-

2 for 1KNALL-

PRIS

Tilbudene gjelder ut uken!

Spar 100,-

255,-Før 355,-

SOV BORT SMERTENE

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (7)

7N Y H E T E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

2014 Skoda Yeti Ambition1,4 TSI 122 HK, DSG, 21 000 km

Kr 289.000,-

2015 Skoda Rapid Sp.back Elegance1,2 TSI 86 HK, 1 500 km

Kr 226.900,-

2014 Honda Jazz Comfort Pluss1,4 / 100 HK , 8 000 km

Kr 189.000,-

2014 Honda Civic Tourer Sport AT1,8 / 141 HK, 6 000 km

Kr 279.000,-

2007 Honda CR-V Elegance2,2 / 140 HK, 151 557 km

Kr 179.000,-

2013 Hyundai ix35 Premium1,7 CRDi 115 HK, 2WD, 56 000 km

Kr 259.000,-

2013 Hyundai i40 Comfort Pluss1,7 CRDi 115hk, 45 418 km

Kr 224.900,-

2012 Honda Civic SportCombi-Coupé 1,4 / 100 HK, 31 000 km

Kr 179.000,-

2011 Honda CR-Z Sportshybrid1,5 /114 HK, Drivstoffgjerrig, 31 000 km

Kr 165.000,-

BRUKTBIL FRA SOLUM AUTO!Ekstra gode priser!

Løkka 21, 3271 Larvik - tlf. 33 12 18 60 - www.solumauto.no

Åpningstider:man-fre 08:00-16:00torsdag 08:00-18:00lørdag 10:00-13:00

Jan Rygge33 12 18 77908 89 730

Ivar H. Ingri33 12 18 76415 10 820

Å kÅge Korsvik33 12 18 78 415 19 810

Prøvekjør idag!

Flere biler se vår hjemmeside.

Velkommen inntil en hyggelig bilprat!

2010 Skoda Octavia Elegance STV1,9 TDI 105 HK, 4X4, 124 050 km

Kr 179.000,-

2010 Renault Megane Dynamique1,5 dCI 90 HK, 134 000 km

Kr 99.000,-

PRO

DU

SERT

AV

BYAV

ISA

2008 Skoda Octavia Elegance STV 1,9 TDI 105HK, 4X4, 101 937 km

Kr 159.000,-

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (8)

NÆRINGNYETABLERTE3

N Æ R I N G B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 20158

Behov for refinansiering?Har du flere smålån eller kredittkortgjeld kan det være lurt å samle dem i ett lån. Du får en bedre økonomisk oversikt med en faktura og vi ordner hele refinansieringen for deg. Vi tilbyr lån fra 25 000 til 300 000 kroner.

Søk på www.balanselanet.no eller ring 63 00 18 06.

Renteeksempel: Et lån på kr 65 000, med en nedbetalingsperiode på 5 år, koster kr 1 540 per måned. Den nominelle gjennomsnittsrenten er 12,98 % og den effektive renten blir 15,84 %. Da inkluderer lånet et etableringsgebyr på kr 950 og et administrasjonsgebyr på kr 40 per måned. Den totale kreditt- kostnaden er kr 92 334. Eksempelet er beregnet 01-04-2015 og forutsetter at renter og gebyrer er uforandret under hele kredittperioden.

Oppgi kampanjekode: VB13

SIGNATUR PROFILERING AS Org.nummer: 915 432 883 Forretningsadresse: Hollender-åsen 39, 3234 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Produksjon og salg av skil-ter, foliedekor, reklamemateriell ogtrykksaker.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Frode Robertsen

KONGENSGATE FRISØR STUDIO AS Org.nummer: 915 440 584 Forretningsadresse: Vindalveien 9, 3219 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Frisør bransjer.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Svetlana Kurbanbaeva

BUTIKKDRIFT PAULSEN AS Org.nummer: 915 445 454 Forretningsadresse: Torpveien 130, 3241 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Virksomhet, herunder spill i kioskhandel med bredt vareut-valg med hovedvekt på nærings- og nytelsesmidler.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Anders Paulsen

VALUTAKURSER

8,43 7,71 11,89 91,10 113,08

2,03 6,21 5,97 6,27 815,06

OSLO BØRS

Sist uke+6,71%

Siste året-1,00%

Tiltak for å redu-sere medisin- og tjenesteavvikForvaltningsrevisjonen har gjennomgått hjemmetjenesten i Stokke, og stikkprøvekontrollen viser et høyt samsvar mellom vedtak og utført tjeneste, men avviksoversikten viser at avvik forekommer. Revisjonen anbe-faler kommunen å igangsette sterkere tiltak for å redusere antall medisin- og tjenesteavvik og at det tas i bruk brukerunder-søkelser for å måle kvaliteten i hjemmetjenesten. Et enstemmig kommunestyre fulgte opp revi-sjonsrapportens anbefalinger.

Ny kommunal-sjef i Stokke Inga Marie Faleide blir ny kom-munalsjef for oppvekst, kunn-skap og kultur i Stokke kommu-ne. Faleide er i dag skolesjef i Stokke kommune, men blir fra 1. august konstituert i stillingen som kommunalsjef fram til kom-munesammenslåingen blir en realitet 1. januar 2017. Totalt var det fi re søkere på stillingen.

– Jeg trodde det var et samarbeid mellom admi-nistrasjonene i Larvik og Sandefj ord og at innstil-lingene ville være like, uttrykker en overrasket utvalgsleder Tor Steinar Mathiassen (H).

HILDE LORENTZEN tekst og foto

Overraskelsen er like stor i nabo-kommunen. -Jeg tenkte at det ville være lik innstilling i begge kommunene, kommenterer Steinar Nyland (Ap), leder av planutvalget i Larvik kommune.

Mens rådmannen i Sandefjord kommune har fl ere innvendin-ger i forslag til reguleringsplan for IKEA på Danebu, har råd-mannen i Larvik nemlig ingen innvendinger til IKEAs ønsker, verken når det gjelder fasadeban-ner, navigasjonstårn eller utepar-kering.

Nyland tror ikke behandlingen av reguleringsforslaget vil skape de helt store bølgene i Larvik. Dermed ser det ut til at politi-kerne i Larvik er klare til å ta stilling til reguleringsforslaget i planutvalget tirsdag 2. juni som først planlagt.

God dialog På spørsmålet om hvorfor inn-stillingene ikke er like, svarer saksbehandler i Sandefjord kom-mune, Ivar Holt, at de skrev for-slag til sak først og deretter la den fram for Larvik.

– Vi har hatt en god dialog med Larvik hele veien, men vi har skrevet den endelige saken hver for oss, sier Holt.

I saksutredningen i Larvik skriver rådmannen at Larvik ikke har noen kommentar til fasa-debannere og at de vil avvente høringsperioden før de vurde-

rer navigasjonstårnet. Dette er to punkter som rådmannen i Sandefjord i sin innstilling ønsker fjernet, altså nei til fasadebanner og nei til et navigasjonstårn på 34 meter med IKEA-logoen.

Rådmannen i Sandefjord mener dessuten at halvparten av de totalt 665 parkeringsplassene bør plasseres i en parkeringskjel-ler, det synet deler ikke rådman-nen i Larvik.

– Nå er det et politisk spørsmål hvorvidt det skal kreves parke-ring under bakken eller ikke, sier Holt.

Ulik oppfatning I saksutredningene blir det min-net om Miljøverndepartementets vilkår om effektiv arealutnyttel-se. Fylkesmannen påpeker imid-lertid i en epost i januar i år at de ikke vil tolke det som et absolutt krav fra departementet at det skal avsettes arealer til parkeringskjeller. Fylkesmannen signaliserer at de neppe vil frem-me innsigelser til planen, dersom kommunene stiller seg bak regu-leringsforslaget.

Rådmannskravet om parke-ringskjeller har ikke falt i god jord hos IKEA. I en epost fra prosjektleder Pål Walberg til rådmannen i Sandefjord, går Walberg rett på sak og advarer om at et slikt krav kan velte hele IKEA-etableringen på Danebu.

Ble utsatt Da plan- og utbyggingsutval-get i Sandefjord 20. mai skulle ta stilling til reguleringsforsla-get, endte det etter en opphe-tet debatt med et utsettelses-vedtak. Sandefjord-politikerne trengte en «time-out» og så for seg at de måtte ta en prat med sine kollegaer i Larvik. Mathiassen ser nå at det beho-vet ikke er like prekært lenger.

– Vi ser nå at Larvik er villig til å strekke seg lengre, så får vi ta en vurdering når vi ser hva

politikerne i Larvik bestem-mer seg for, sier Mathiassen.

Det å gi særbehandling til IKEA ønsker ikke Mathiassen, og påpeker at saken ikke bare handler om IKEA.

– Dette omhandler også er en reguleringsplan for hele Danebuåsen, der IKEA er en liten del av det. Vi må tenke på at de reglene vi nå vedtar skal gjelde for alle de som skal eta-blere seg på området senere. Jeg håper politikerne i Larvik også tenker på det, påpeker Mathiassen.

Ifølge Mathiassen er ikke IKEA-etableringen i fare. Han har selv snakket med prosjekt-lederen Pål Walberg i ettertid.

– Han bekrefter at det ikke er aktuelt for IKEA å trekke seg ut. De er positive til å få til et samarbeid med begge kommunene. Vi skal fi nne en løsning. Dette får vi til, sier Mathiassen.

10. juni vil politikerne i plan- og utbyggingsutvalget i Sandefjord realitetsbehandle forslaget til reguleringsplan som deretter vil bli lagt ut på høring.

[emailprotected]

AVVENTER: Utvalgsleder Tor Steinar Mathiassen (H) sier de vil ta en vur-dering når politikerne i Larvik har bestemt seg.

Ulik IKEA-innstilli

FAKT

A Reguleringsplan IKEA• Selv om varehuset hoved- sakelig skal ligge i Sandefj ord kommune, ligger området på Danebuåsen også i Larvik. Reguleringsforslaget må derfor behandles i begge kommunene.• Det er utarbeidet en detaljert reguleringsplan for IKEA på cirka 80 dekar, og en områ- deplan for resten av området som er avsatt til industri, lager og kontor.• Rådmannen i Sandefj ord anbefaler at fasadebanner og navigasjonstårn tas ut av bestemmelsene i forslag til reguleringsplan for IKEA.• Videre anbefaler rådmannen i Sandefj ord at det stilles krav om at 50 prosent av parkeringsplassene må etableres under bebyggelsen.• Forslag til områderegulering for Danebuåsen og detalj- regulering for IKEA skal legges ut til høring.• I plan- og utbyggingsutval- get 20.mai utsatte politikerne i Sandefj ord behandling av saken til møtet 10. juni.

NAVIGERER ULIKT: Rådmannen i Sandefj ord er me

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (9)

9N Æ R I N GB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni

Nye foretak i Sandefj ord Det ble etablert 142 nye foretak i Sandefjord i løpet av årets første kvartal. Det er 14 færre enn i første kvartal i fjor. På landsbasis var det en nedgang i antallet nyetableringer i januar, februar og mars på 0,9 prosent. De fleste nye selskapene etablerte seg innen fa*glig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting. En utfordring er at på langt nær alle foretakene overlever oppstartsårene, sier daglig leder i «Nytt Foretak», Kristian Brekke Djuve. Så få som 30 prosent overlever de fem kritiske første årene. Årsaken er i mange tilfeller er for dårlige forberedelser, sier han.

KUNNGJØRINGER

Vær en av de 10 første som bestiller bunad for 2016. Gjelder alle dame- og herrebunader.

Vær en av de 10 førsteb

SPAR 3.000,- !*Gjelder ved bestilling innen 15. juni.

Åpningstider: Man-fre 9-17 - tors 9-18 - lør 10-16

Øvre Langgate 71 - Tlf. 333 11 876 under.

S T E N S V O L DTØNSBERG

BunadsdagerPr

od

use

rt a

v B

yavi

sa T

øn

sber

g

Vi har også alt av bunadssølv og utstyr!

Vi selger kun orginale bunader av norske stoffer.

Vi leverer bunader fra de fleste av landets fylker

Husk vi har egen systue for tilpasning!

GODKJENTE VALGLISTER31. mars gikk fristen ut for innlevering avlisteforslag til høstens kommunestyrevalg.Listeforslagene er godkjent av valgstyret, og idenne annonsen finner du overskriftene på degodkjente valglistene ved kommunestyrevalget idin kommune. (Valglistene til fylkestingsvalgetkunngjøres særskilt.)

Iht. valglovens § 6-8 må klage med krav omendring av valgstyrets vedtak om å godkjenneeller forkaste et listeforslag, fremsettes innen 7dager etter offentliggjøring av overskriftene påde godkjente valglistene.

Klagen sendes valgstyret i kommunen i denadressen som er oppgitt under.

SANDEFJORD KOMMUNE

Telefon 33 41 60 00www.sandefjord.kommune.no

Følgende valglister er godkjent:ArbeiderpartietFremskrittspartietHøyreKristelig FolkepartiMiljøpartiet De GrønneSenterpartietSosialistisk VenstrepartiVenstre

Valglistene er lagt ut til gjennomsyn på følgendesteder: Biblioteket og www.sandefjord.kommune.no

Valgstyret i Sandefjord kommune

fran

tz.n

o

ing overrasker

er restriktiv enn rådmannen i Larvik, og mener fasadebanner og navigasjonstårn ikke bør tillates.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (10)

B I L O G M O T O R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201510

Vi hjelper deg med alt fra A til Å

Godkjent bilskadeverksted

Liten eller stor skade - ingen problem - vi hjelper deg!!!

- Ditt bilskadeverksted i Vestfold -

GRATISskadetaksering

PRO

DU

SERT

AV

BYA

VISA

Vestfold Landbruk & Fritid vil gjerne invitere til en svært interessant og gøyal messe for hele familien i RE, sentralt i Vestfold. Det blir mange interessante utstillere, lokal mat og mange gøyale aktiviteter for hele familien.

MESSE PÅ HJERPETJØNN I RE

FJERNSTYRT AKROBATFLYVING

TRIALSHOW MED MOTORSYKKEL

NATURSTI MED 4H

HOPPESLOTT

STORT MANGFOLD AV DYR

PONNY-RIDNING

KJØRING MED HEST OG VOGN

GRÅTASS-TUR MED BARNA

JAKT OG FISKE

VEDLIKEHOLD AV HUS OG HJEM

LANDBRUKSDRIFT FØR I TIDEN

LOKAL MAT

HESTESHOW

GJØR ET KUPP DISSE DAGENE!

6. - 7. JUNIKL. 11 - 17

velf.no

- “BARNA ELSKER DET!”

FOSSANVEIEN 515 - 3175 RAMNES.

MER INFO OG PROGRAM: WWW.VELF.NO

TA MED DEG HELE FAMILIEN PÅ TO SPENNENDE MESSEDAGER!

Ford Mondeo har et lekkert og aggressivt utseende. Bilen har også noen sikker-hetsdetaljer som er verdt å merke seg.

ODD ARNE RUUD tekst og foto

Nye Ford Mondeo byr på det meste. Foruten god plass, mye utstyr og tiltalende utseende byr nykommeren på inno-vative sikkerhetsdetaljer

som oppblåsbare sikker-hetsbelter i baksetet og frontlys som følger bilens rattbevegelse.

Variert utvalgInnstegsprisen på Ford Mondeo er 305 000 kro-ner. Motorutvalget er bra, mye tyder på at volummo-dellen vil bli levert med en 1.6 liters dieselmotor på 115 hestekrefter. Bilen kan også leveres som hybrid og du har mulig-het for fi rehjulstrekk.

Modellutvalget er Trend og Titan, hybrid-varianten kommer som 4-dørs, de andre varian-tene er tilgjengelig som 5-dørs og stasjonsvogn. Rimeligste stasjonsvogn koster 319 000 kroner.

Smarte lamperBak rattet vil du nå være i stand til å se bedre i mørket ved hjelp Fords LED frontlysteknologi. Den avanserte teknologi-en kombinerer frontlys-strålens vinkel og intensi-tet ut fra kjøreforholdene. Frontlyktene svinger når

du dreier på rattet, slik at det blir lettere å se rundt svinger. LED-lampene har åtte forskjellige lys-moduser som kan reagere på omgivelsene og vil gi deg et annet strålemøn-ster og en annen inten-sitet, avhengig av om du kjører i byen, på landevei-en eller i dårlig vær.

Høy sikkerhetSom alltid hos Ford har

personsikkerhet høy pri-oritet, så også i den nye Mondeo-generasjonen. Blant annet vil den som den første bil i Europa ha oppblåsbare setebelter for baksetene. Den vil der-med være først i sin klasse med setebelter bak som på 40 millisekunder fylles med luft slik at de dekker et område av overkrop-pen som er fem ganger bredere enn et konven-

sjonelt belte. Av andre sikkerhetssystemer er det verd å nevne kollisjons-varslingssystemet med fotgjengerregistrering som registrerer personer i veien foran bilen, eller personer som kan krys-se foran bilen, og varsler om at de er der. Hvis du ikke reagerer, aktiverer systemet bremsene auto-matisk.

[emailprotected]

Riper i lakken?

Rosenvoldsgt. 32, 3211 SandefjordTlf: 33 46 34 16

Norges eldste - etablert 1922!

Siden 1922 har vi utført toppkvalitet til en fornuftig pris!

prisvurdering!

Innovative detaljer

TILPASSET KJØREFORHOLDENE: Fontlyktene er både vakre og særdeles funksjonelle. Det intelli-gente frontlys-systemet registrerer ulike kjøreforhold og velger passende lysmønster for best mulig belysning.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (11)

11B I L O G M O T O RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

• DAB+ og touchscreen• Citroën fjæring• Høy komfort (støysvak)• Lavutslippsmotorer• Stort bagasjerom 408 l• Velg mellom manuell

eller automatgir

NYTT CITROËN C4 MODELLPROGRAMDet finnes en Citroën C4 til deg, enten du skal på langtur, bytur eller en tur på fjellet. Citroën C4 modellprogrammet byr på prisbelønnet design og smart, gjennomtenkt teknologi. Finn den rette Citroën C4 for deg!

BESTILL PRØVEKJØRING I DAG PÅ WWW.CITROEN.NO

CITROËN C4 AIRCROSS

CITROËN C4 CACTUS

CITROËN GRAND C4 PICASSO

SCAN OG OPPLEV CITROËN C4

CITROËN C4 BlueHDi 100NY PRIS FRA KR 224.000,-

Drivstofforbruk ved blandet kjøring fra 3,8 l/100 km, CO2 fra 97 g/km og NOx fra 26 mg/km. Alle priser er inkl mva., engangsavgift og frakt/levering forhandler Vestfold. Registreringsomkostninger kommer i tillegg. Priser og kampanjetilbud gjelder biler bestilt til og med 31.08.15 og kan ikke kombineres med andre tilbud. 5 år/100.000 km garanti gjelder alle nyregistrerte Citroën-modeller. Modellen er illustrasjonsfoto og utstyr og farge kan avvike. Standardutstyr varierer i forhold til utstyrsnivå på hver modell. Vi tar forbehold om trykkfeil. For betingelser og øvrig informasjon, se www.citroen.no

CITROËN C4CITROËN C4 AIRCROSS

CITROËN GRAND C4 PICASSO

• Prisvinnende design “World Car Design of the Year”

• Airbumps®

• DAB+ og touchscreen• Lavutslippsmotorer

• Sofa foran• Velg mellom 21

fargekombinasjoner• Ryggekamera

NYTT CITROËN C4 MODELLPROGRAMC4 Cactus har i løpet av sitt første år på veien blitt en svært prisbelønt bil. Bilen berømmes for sitt unike design, gode komfort samt fantastiske kjøreegenskaper. Dette er bilen som er skapt for livsnyteren – med sofa foran og lekre tekniske finesser.

BESTILL PRØVEKJØRING I DAG PÅ WWW.CITROEN.NO

MER BIL TIL DEG

SCAN OG OPPLEV CITROËN C4

CITROËN C4 CACTUSFRA KR 204.000

Drivstofforbruk ved blandet kjøring fra 3,8 l/100 km, CO2 fra 97 g/km og NOx fra 26 mg/km. Alle priser er inkl mva., engangsavgift og frakt/levering forhandler Vestfold. Regstreringsomkostninger kommer i tillegg. Priser og kampanjetilbud gjelder biler bestilt til og med 31.08.15 og kan ikke kombineres med andre tilbud. 5 år/100.000 km garanti gjelder alle nyregistrerte Citroën-modeller. Modellen er illustrasjonsfoto og utstyr og farge kan avvike. Standardutstyr varierer i forhold til utstyrsnivå på hver modell. Vi tar forbehold om trykkfeil. For betingelser og øvrig informasjon, se www.citroen.no

Besøk vår stand

på bilmessa i badeparken 5. og 6. juni

Løkka 25, Larvik www.solumbil.no Tlf: 33 12 18 50Åpningstider: Mand-fred 8-16 Torsdag 8-18 Lørdag 10-13

Deres Citroên forhandler i Sandefjord

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (12)

B I L O G M O T O R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201512

Fjerde generasjonen av Honda CR-V er forbedret og forfi net på en rekke punkter. Bilen har nyut-viklet motor, lekkert design og avanserte sik-kerhetssystemer.

ODD ARNE RUUD tekst og foto

Det er solgt over 750.000 eksemplarer av Honda CR-V i Europa siden modellen ble introdusert i 1997. Årets modell byr på en rekke oppgraderinger som med stor sannsynlighet vil forsterke bilens posisjon i mar-kedet.

Bilens utseende har gjen-nomgått noen små forand-ringer som alt i alt bidrar til å gi bilen et mye tøffere preg, men de store forbedringene fi nner vi under panseret på nykom-meren.

-Den største forskjellen fra forrige modell er at den kommer med en helt ny die-selmotor. I tillegg leveres den med nitrinns automatgir og det er litt spesielt. Den nye bilen er veldig miljøvennlig og ikke minst drivstoffvennlig, sier Ivar Haldor Ingri ved Solum Auto.

Kraftig motorHondas nye 1,6 liters diesel-motor byr på 160 hestekrefter og har et dreiemoment på 350 Nm, noe som er seks prosent sterkere enn den 2,2-liters motoren som den erstatter. Oppgitt drivstofforbruk er så

lavt som 4,9 liter per 100 km.Det finnes to andre motoral-

ternativer å velge mellom: en 2,0 liters bensinmotor på 155 hestekrefter og en 1,6 liters dieselmotor med 120 heste-krefter. Den minste dieselmo-toren er tilgjengelig kun i den forhjulsdrevne CR-V versjo-nen.

Nitrinns kasseInnstegsprisen med drift på kun to hjul er 340 900 kro-ner. Som 4WD starter den på 412 900 kroner. Du kan velge mellom automat og sek-strinns manuell girkasse for 4WD-versjonen, mens manu-ell girkasse gjelder for 2WD. Nytt av året er en nyutviklet nitrinns automatkasse som

skal bidra til at bilen akselerer på en mer harmonisk og trinn-løs måte enn tidligere.

Spennende sikkerhetsdetaljNye CR-V er først ute med en smart fartskontrollfunksjon som hjelper føreren når andre kjøretøy raskt bytter fi l. Ved hjelp av kamera og radar bereg-ner en intelligent adaptiv crui-sekontroll både hastigheten og farten til bilen foran. Honda har utviklet dette systemet til også å omfatte kjøretøy som måtte dukke opp i feltet ved siden av, og kan forutsi når et kjøretøy vil kjøre inn foran deg, opptil fem sekunder før det vil skje.

[emailprotected]

Velkommen til oss i Stokkeveien 51, StokkeTLF. 901 72 172 eller se www.opticoat.no

Polering, lakkrens og lakkforseglingSteinsprutfilmInnvendig rens og skinnbehandlingAntibakteriell og klimarensSolfilmCabrioletrens og impregnering

VI TILBYR:

Nå har vi også kampanje

på solfilm

Hos oss får du keramisk lakkforsegling med 5 års garanti på ny bil

spabehandling utenom det vanlige fra OptiCoat

Gi bilen din en

- FANTASTISK RUSTSTOPPENDE

EGENSKAPEREEGGEG RRR

Hortensveien 273, 3157 Barkåker [emailprotected]

Vestfold AntirustBehandlingen tar ca 1,5 t og vi serverer kaffe mens du venter.

“Broom” og Jan Erik Larsen i TV2 valgte vårt konsept og vår avdeling

i Drammen da de skulle understellsbehandle bilen sin.Se videoen her: www.vestfoldantirust.no

Vi tar understellsbehandlingen et langt steg videre...

Ring oss for mer info og timebestilling

VVVVi tar understelNYHET! LAVPRIS - KJEMPESUKSESS!

LANOLINOLJE

Drypper ikke!Kryper bedre!Mer slitesterk!Miljøvennlig!

Effektivt på alle biler!

Overlegent hvis bilen har begynt

å ruste!

fra

33 33 25 99

2000,-

Elegant og romsligOPPGRADERT: Ivar Haldor Ingri ved Solum Auto viser gjerne frem nye Honda CR-V. Bilen har noen spennende oppgraderinger sammenlignet med forgjengeren.

KLASSISK OG STILFULT: Selv om interiøret ikke har gjennomgått de helt store forvandlingene fremstår det som lekkert, ryddig og gir en god premium-følelse.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (13)

13B I L O G M O T O RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

Rolf Vonskar977 21 781

Geir Stolpestad930 11 601

Bård Evertsen938 63 882

Nissan Qashqai +2 1,5 dCi DPF Tekna 2010, 91 000 km kr. 209 000,-

Stort utvalg med bruktbil fra Solum Bil!llVårklare bruktbiler!

VERKSTEDKONTROLLERT

BRUKTBILGARANTI

INKL. OMREG.

Verksted:Vi har utvidet og styrket

Solum Bil AS med Trond

og Espen fra Citroen

i Sandefjord

Delelager:Kampanje:

Skiboks: 3999,-inkl mva. (uten skistativ og montering)

40%Kvalitetsdekk

fra Continental:

Bilpleie:

√ Vi utfører alt innen bilpleie.

√ Meguiars senter

√ Vaskehall

√ Lakkforsegling

Oppretter:

√ alt innen bilskade,

taksering, glass,

reparasjon og lakkering

Ford Focus 1,6 TDCI 90hk ECOnetic 2009, 90 000 km kr. 99 000,-

Mercedes-Benz C-Klasse C200 CDI Avant-garde aut 2012, 93 350 km kr. 289 000,-

Skoda Citigo 1,0 60hk GreenTec Elegance 2013, 10 500 km kr. 119 000,-

Opel Astra 1,6 Cosmo 115hk NY LAVERE PRIS ! ! ! 2011, 41 100 km kr. 149 000,-

Citroën C4 e-HDI 110 Seduction EMG Ny lavere pris 2012, 71 500 km kr. 159 000,-

Citroën Grand C4 Picasso 1,6HDi 110hk Seduction m/SKIGUARD takboks 2011, 39 800 km kr. 219 000,-

Volkswagen Golf 1,6 TDI 105hk Comfort BlueMotion LAV KM ! ! 2010, 46 100 km, kr. 149 000,-

Nissan Qashqai 1,5 dCI DPF N-Tec 360 2012, 64 500 km kr. 209 000,-

Citroën C5 1,6 e-HDi 110hk Seduction Tourer EMG 2011, 40 000 km kr. 209 000,-

Løkka 25, Larvik www.solumbil.no Tlf: 33 12 18 50Åpningstider: Mand-fred 8-16 Torsdag 8-18 Lørdag 10-13

Nissan Leaf Tekna “Larvik-Edition” 2014, 16 000 km kr. 219 000,-

Opel Meriva 1,3 DTE ecoFLEX Cosmo Ny lavere pris 2008, 65 000 km kr. 99 000,-

Erik K. Larsen911 52 903

PRO

DU

SERT

AV

BYAV

ISA

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (14)

B I L O G M O T O R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201514

3

* Rekkevidde er basert på NEDC. Faktisk rekkevidde vil variere med kjørestil, kjøreforhold, topografi, hastighet m.m. ** Kampanjepriser er gyldig for lagerbiler og leveranser frem til 30. juni 2015. Vennligst kontakt din Nissan-forhandler for ytterligere informasjon

VELKOMMEN TIL PRØVEKJØRING!

KJØREGLEDE UTENOM DET VANLIGEOPPLEV DEN NESTE GENERASJONEN CROSSOVER FRA NISSAN

HELT NYE NISSAN QASHQAINYE NISSAN JUKEHELT NYE NISSAN X-TRAIL

Fullpakket med moderne teknologi LED r rontruteTilgjengelig med automatgirW WD

NÅ MED BARE 1,99% RENTE FRA NISSAN FINANSNÅ MED BARE 1,99% RENTE FRA NISSAN FINANS

FRA 258 400 KR.FRA 205 400 KR.FRA 328 400 KR.

NÅ MED BARE 1,99% RENTE FRA NISSAN FINANS VALGFRITT UTSTYR FOR 10 000 KR

Utslipp og forbruk: JUKE: 4,2-6,5 l/100 km. QASHQAI: 3,8-5,6 l/100km, 99-129 g/km. Nissan X-TRAIL: 4,9-5,3 l/100km, 129-139 g/km.Priseksempel: 1,99% nom./4,58% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp kr 153 025 o/3 år. Etableringsgebyr kr. 2767,- Totalkostnad kr. 239 415. Tilbudet gjelder til 30. juli 2015

Løkka 25, Larvik www.solumbil.no Tlf: 33 12 18 50Åpningstider: Mand-fred 8-16 Torsdag 8-18 Lørdag 10-13

Deres Nissan forhandler i Sandefjord

Besøk vår stand

på bilmessa i badeparken 5. og 6. juni

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (15)

15B I L O G M O T O RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

NÅ KOMMERVARMEN!VI HAR AIRCONDITION!

"Japanske Mitsubishi Electricimponerer først og fremst på varme-effekt, der merket knuser samtligekonkurrenter både ved -15 graderog -7 grader."Sitat fra Forbrukerrådetmars 2012

33 46 72 [emailprotected] 12 b, 3221 SandefjordPålitelighet 35 år i bransjen Vår styrke er god service!

Ekstremtstillegående

Fra utrolige19dB(A)

Ypperligtil allergikere

Rentefrifinansiering

Rådmannen i Stokke anbefaler ikke folkeav-stemning om Vear nå. Om politikerne likevel vil ha en folkeavstem-ning, så mener han at det først bør skje ved Stortingsvalget i 2017.

HILDE LORENTZEN tekst og foto

Rådmannen i Stokke fi kk 18. mai i oppdrag av kom-munestyret å utrede en sak om innbyggerhøring om Vears fremtidige kommu-netilhørighet. Politikerne ønsker å få en avklaring på plass for Vear i denne kommunestyreperioden.

Før helgen var innstil-lingen klar. Rådmannen anbefaler politikerne å vente med en eventuell folkeavstemning til etter Tønsberg kommunes fremtidige kommune-struktur er endelig avklart. Det vil si status quo, og ingen endring i forhold til vedtaket det samme kommunestyret fattet i november i fjor. Dermed spørs det om politikerne i Stokke får den avklaringen de ønsker omkring Vear i denne kommunestyrepe-rioden.

Ballen ligger nå på poli-tikernes bord.

– Det vil bli noen telefo-ner før møtet i formann-skapet på onsdag, sier ord-fører Erlend Larsen, som ikke ser bort ifra at saken må drøftes videre i etter-kant og før kommunesty-ret tar den endelige beslu*t-ningen 15. juni.

–Det er allerede avtalt et møte med gruppelederne 8. juni i en annen forbin-delse. Det er mulig vi må se nærmere på denne saken da, fordi alle partiene ikke er representert i formann-skapet, påpeker Larsen.

Vil beholde VearRådmannens forslag til innstilling lister opp en rekke punkter som råd-mannen mener bør være med i en uttalelse som i

siste instans vil havne på statsråd Jan Tore Sanners bord. Rådmannen anbe-faler kommunestyret å uttale at de mener Vear-området naturlig hører til Stokke kommune, også etter storkommunen er på plass fra 1. januar 2017.

Videre mener rådman-nen at dersom området Vear/Hogsnes/Bjelland skal samles i en og samme kommune bør områ-det tilhøre Stokke, og en eventuell grensejustering sørover må oppfattes som en kommunedeling og ikke som en grensejuste-ring.

Rådmannen anbefaler videre kommunestyret å uttale at dersom kommu-negrensene opprettholdes som i dag, så bør de to kommunene inngå avta-ler på sentrale tjeneste-områder, være seg skole, legevakt, barnehage med mer.

Rådmannens innstil-ling i Stokke går derfor rett på sak, og vil om den blir vedtatt – fungere som kommunens uttalelse som sendes departemen-tet.

[emailprotected]

ET NABOLAG: Saksbehandler Trondar Lien har ført saken om Vear i pennen, der råd-mannen anbefaler at Vear og Hogsnes bør bli en del av nye Sandefj ord.

Fraråder folkeavstemning nå

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (16)

BOKTIPSCoben, HarlanJegeren (Mickey Bolitar 2) ASCHEHOUG (2014)

Abeona Shelter. Farens mystiske dødsfall. Rachel skutt og moren hen-nes død. Dette er noe av det Mickey Bolitar har å slite med. Dessuten er uttaket til basketball-laget på skolen straks i gang. Noe positivt er det jo også, vennene Ema og Spoon er ikke

redd for å blande seg inn i Mickeys liv.

Cooper, T. & Allison Glock-CooperForvandlerne ASCHEHOUG (2014)

Når Ethan fi nner ut at han tilhører en ukjent menneskerase kalt forvandler-ne, er det fordi han våkner opp som Drew Benner. Dette handler om å fi nne ut av hvem du er, og hvem du vil være. Ethan er vant til å være gutt, men Drew er en over middels søt

jente. Dette skaper mange utfordringer for Ethan/Drew, som dermed virkelig har fått en ny start på et nytt skoleår.

Daugherty, C. J. Night school ATOM – ENGELSK TEKST (2014)

Etter å ha blitt arrestert igjen, blir Allie sendt av foreldre sine til kostskolen Cimmeria. Hun fi nner venner, drama-tikk, en kjekk gutt og hemmeligheter. Kveldsskolen på Cimmeria er ikke som er vanlig kveldsskole; og den er kun for spesielt inviterte, akkurat som

resten av skolen. Alle lurer på hvorfor Allie fi kk gå på Cimmeria, og Allie lurer på hva som som egent-lig foregår.

K U LT U R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201516

Omtaler av bøker for ungdom av Kjersti Gulli Lunde.

Hiro mister broren i en brann og må fange gjernings-m a n n e n . Til hjelp er heldigvis en hånd-full trofaste venner.Stilen i denne fi lmen minner mye om animasjonsfi lmen «The Incredibles». Vi blir presentert for en likandes hovedperson med en gutt som driver med alt for mye fanteri på fritiden. Alt snur allikevel når broren dør under mystiske omstendig-heter.Det mest sjarmerende inn-slaget i fi lmen er medhjel-peren, Baymax, en slags bal-longfi gur skapt for å være et helsepersonell. Men Hiro har andre planer og prø-ver å snu fi guren fra å være en helbreder til en frykt-løs superhelt. Dette blir det mye god humor ut av.Animasjonsfi lmer per i dag lider under mye av kriteri-ene som barnefi lmer ellers. Stikkordene er tempo, tempo, tempo. Alt skal skje så himla fort og i tillegg skal det inkluderes så innmari mye handling i løpet av spil-letiden.Derfor blir dette en fi lm som er stappet av action fra sekund til sekund. Heldigvis er det gode momenter inni-mellom hvor drama og humor får sin scenetid. Pixar som har laget «Se opp», har vist hvordan ani-masjonsfi lmer også kan lene seg til motsatt side. Da i et roligere tempo hvor man får mer tid til å bli kjent med karakterene i fi lmen.Big Hero 6 er uansett en fenomenal fi lm for både store og små. En handling med et spenstig vendepunkt bidrar også til å skape mer dybde. Og animasjonen er med detaljer i verdensklas-se.

KonklusjonFlott anima-sjonsfilm for store og små (anmeldt ved SF fi lm)

KRIS MUNTHE Byavisa

Big Hero 6UKENS FILM

De startet opp i fj or og har i dag 260 medlemmer. Nå sat-ser Fjorden Sanitetsforening stort når de arrangerer kvin-nekonferansen «Bra nok! – For hvem?» i september. En konferanse om ungdom-mens mange utfordringer.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst og foto

Inspirasjonen har de hentet fra NKS´ årlige kvinnekonfe-ranse i Oslo. Nå slår Fjorden Sanitetsforening på stortrom-ma og arrangerer sin egen kon-feranse.

– Vi ønsker at deltakerne på konferansen skal oppleve å få humor og påfyll i hverda-gen. De skal få motivasjon og ny kunnskap om hvordan vi som foreldre og andre voksne kan hjelpe, kommunisere og bli tryggere på hva de unges utfordringer består i, forteller Anette Eriksen.

Målgruppen vil være alle som har et forhold til ungdom og er opptatt av hvordan de har det.

– Vi håper også at det kom-mer noen ungdommer. Vi har et veldig bra program som når bredt ut. Her er det noe for alle, forteller Gina Klavenes.

Rom for refl eksjonMange unge er daglig utfor-dret i forhold til idealer og krav i dagens samfunn. Arrangementet vil gi rom for refl eksjon, påfyll og humor.

Christine Koth skal være konferansier og lede arrange-mentet fra scenen i Hjertnes.

Hun vil bidra både med humor og fa*glig dyktighet. I tillegg har de et bredt og fa*glig godt pro-gram å by på.

Mia Börjesson kommer med foredraget «I hodet på en tenåring». Hun råder blant annet foreldrene til å overla-te co*ckpit til ungdommen og selv fl ytte over til fl yvele-dertårnet. Vernepleierne Linn Heier Nilssen og Hanne Ortell vil skreddersy et foredrag til konferansen, mens Gyrid Beck Solberg skal holde foredraget «Det er meg det kommer an på».

Stand-up komiker og pro-gramleder Adam Schjølberg

kommer for å dele tanker og erfaringer fra sin egen oppvekst i Sandefjord.

– Det var nettopp på denne scenen det hele begynte for min del. Både fra barneteater, men også min første stand-up opp-treden på et skolearrangement. Det blir litt rart å komme til-bake dit igjen. Det blir emosjo-nelt, men jeg gleder meg veldig, sier Schjølberg, som den siste tiden er mest kjent for pro-gramserien Sofa.

På underholdningssiden kommer både Mannskoret Hvalkjæften, Sandra Fjellvang og elever ved Ranvik ungdoms-skole.

Moderne foreningNorske Kvinners Sanitets-forening har en lang og rik historie. De siste årene har det vært jobbet hardt for å opprette nye foreninger og få med fl ere yngre medlemmer. Oppstarten av Fjorden Sanitetsforening er et resultat av dette arbeidet.

– NKS er veldig moderne og aktuelle på alle måter. Det er bare ikke alle som vet det. Gjennom denne konferansen vil vi vise at NKS-damene er moderne og ikke bare dri-ver med hekling, ler Anette Eriksen.

–Hele velferdsstaten er byg-get på nybrottsarbeidet til sani-tetsforeningen og alle kvinner burde vært medlem, oppfor-drer Gina Klavenes.

Hopper i detÅ arrangere en stor konferanse betyr også en stor økonomisk risiko.– Vi ønsker å gjøre noe for ungdom ved å sette fokus på utfordringene de har. Det er selvfølgelig en økonomisk risi-ko å sette i gang et så stort arrangement, men dette er noe vi har veldig stor tro på. Vi må fylle Hjertnes, og det skal vi klare, sier Eriksen.

– Vi har allerede lagt ut bil-letter for salg. Dette er den perfekte gaven til mor, dat-ter eller venninne. Dette er en fl ott mulighet til å gjøre noe sammen og kanskje gå ut og spise mat enten før eller etter selve konferansen, sier Klavenes.

[emailprotected]

Vil fylle Hjertnes

SPENTE: Gina Klavenes og Anette Eriksen i Fjorden Sanitetsforening håper å fylle storsalen i Hjertnes til randen når de arrangerer kvinnekonferansen «Bra nok! – For hvem?» i september.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (17)

17K U LT U RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

BEST I TEST

Discovery

Qanik

Havkajakk med unik stabilitet i forhold til hvor rask/lettpadlet den er. Produsert i en høyteknologisk 3 lags sandviwich-konstruksjon

En Grønlands perle av de sjeldene! lang og slank kajakk som har ekstremt gode sjøegenskaper. Den ligger lavt i vannet og er meget lett og rulle med.

Fisherman 12Fangstmaskin! Fisherman 12 fikk i 2012

AWARD som årets fiskekajakk

VÅR BESTSELGER OG 71° NORD KAJAKK

Expedition HV/LVTestvinner i bladet Padling store test av havkajakker og 71° nord kajakk. Norges mest solgte kajakk 7 år på rad.

7 ÅRPÅ RAD7 ÅRPÅ RAD

NOR

GE

S M

EST SOLGTE KA

JAKKNO

RG

ES M

EST SOLGTE KA

JAKK

Kr 6.900,-Outletpris

FABRIKK-OUTLET

FASTE LAVE PRISERFRA EUROPAS STØRSTE

KAJAKKPRODUSENT!

Kr 4.950,-

Kr 9.180,-

Outletpris

Outletpris

gAWAWWARARA D D sososom m m åråråretetetsss fisfiskekekakajajaakkkkkk

Kr 4.990,-Outletpris

PRISGARANTISeabird Design of Norway

BEST PRIS I VERDEN

Vi selger våre SeaBird Designs of Norway kajakker til 30 land. Som eneste land i verden har vi i Norge fabrikkoutlet. Her er vi alltid 20-70% rimeligere enn våre forhandlere i utlandet! Finner du en rimeligere SeaBird Designs kajakk noe annet sted i verden gir vi deg mellomlegget tilbake + 30% rabatt! International www.seabirddesigns.com

Butikk VESTBY

Vestbyveien 155

(V/ Norwegian Outlet)

Butikk BERGEN

Åsane Byggsenter

Salhusvegen 55

Butikk

TRONDHEIM

Falkenborgvegen 24

Butikk

LARVIK

Yttersøveien 12

Butikk

STAVANGERSandnesveien 38

Nettbutikk www.kajakk.netTlf: 93 40 67 27

E-post: [emailprotected]

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (18)

B Y F O L K B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201518GATEPARLAMENTET

Hva er din favorittbutikk?

Tobias Hassel Lillås– Jack & Jones har godt

utvalg. Jeg liker klær!

Robin Slydal– Urban

Rokas Dzenkauskas – Gamestop

Anne Marie Usti– Dokken. Der er det bra

klær til varierte priser.

På 1950-tallet var Odd Ekanger og kameraten Reidar Teigen på en reise helt utenom det vanlige. I kano la de to friskusene ut på en padletur, der utgangs-punktet var Larvik og målet var Kenya.

HILDE LORENTZEN tekst og foto

I selvbygget hus på Framnæs med panoramautsikt over Sandefjordsfjorden, bor Odd Ekanger sammen med kona Solveig Ekanger. Han bærer på minner av et enestående kaliber. Odd Ekanger tilbakela på begynnelsen av 1950-tallet verdens lengste kanotur med kameraten Reidar Teigen.

Minnene fra turen brin-ges fram og med glimt i øyet beskriver Ekanger de mange detaljene fra den 19 måneder lange kanoferden.

Lanserte ideen 16. august i år fyller Ekanger 85 år, og det var på 22-årsdagen hans i 1952 at Ekanger lanserte turforslaget for kameraten.

– Det var i grunn min idé. Det ville normalt ha vært Reidar som kom med et slikt forslag. Han var mer gæren enn jeg var. Jeg spurte om vi skulle padle til Afrika? Har du gått fra vettet sa Reidar. Men etter å ha tenkt seg om så slo han til, forteller Ekanger.

De neste tre månedene var de to kameratene hektisk opp-tatt med forberedelser. Ingen av dem fortalte hva de hadde planer om. Kanoen, som de noen år tidligere hadde kjøpt for 300 kroner, ble rustet opp for den lange turen.

Ekanger og Teigen var to svært aktive unge menn, som blant annet spilte håndball og de var begge aktive i speideren. Ungdomstiden tilbrakte de så mye som mulig ute i naturen, sommer som vinter – dag og natt.

Klar til avreise 9. november 1952 la Ekanger og bestekompisen ut på det som høres ut som et eventyr. Målet for turen var Mombasa i Kenya. Planen var å bruke 18 måneder på å padle til bestem-melsesstedet og så returnere til Norge. Det å reise på høsten ble valgt, for de ønsket å opp-

leve sommeren i Middelhavet. De fi kk en kald start, allere-de første dagen begynte det å snø, da befant duoen seg midt i Oslofjorden. Tanken på å snu var aldri i deres tanker.

– Ingen skulle få noe å henge hatten på, kommenterer Ekanger.

På ferden over Oslofjorden, Skagerrak, via kanalsystemene i Europa, over Middelhavet, langs nordkysten av Afrika og oppover Nilen, kom Ekanger og Teigen tett på folk og fi kk oppleve det som turister fl est aldri får se. De kom i kon-takt med alminnelige mennes-ker og deres hjem og mange var fattige, men likevel gjest-frie. Alle var nysgjerrige på de to nordmennene i kanoen «Viking»med det lille seilet som ga litt ekstra drahjelp.

Kontakt med folk– Vi traff så mange fi ne men-nesker på turen. Det er helt utrolig. Slik vi reiste så kom vi i kontakt med mennesker som ville høre om turen vår,

og vi ble bedt inn over alt og det fra alle sosiale lag. Det har jeg tenkt mye på i ettertid, sier Ekanger.

Han husker dem alle. Han trekker fram et hyggelig treff i Danmark. Utenfor Vedbæk bestemte de seg for å slå leir, men stedet var skiltet med «Privat eiendom» så godt som hele veien. De valgte like godt ut den største eiendommen og vasset i land. De dristet seg opp mot hovedbygningen for å spørre om tillatelse.

– Ut kom fruen i huset med to unger. Vi spurte om vi kunne slå opp teltet. Nei, det får dere ikke. Her i huset har vi senger og plass nok svarte hun, fortel-ler Ekanger.

Rundt det festlige aftens-bordet satt professor Plum. En natt ble til en uke hos professo-ren og hans familie.

– Den uka vi var der ble professor Plum dekorert med Dannebrogsordenen.

Julaften ble de to bedt inn hos en annen dansk familie, og nyttårsaften ble feiret i en

enslig liten hytte hos en fi sker – med ål på menyen.

– Det var ei bitteliten hytte med to senger. Ved loddtrek-ning vant Reidar senga og jeg lå på gulvet, husker Ekanger.

Språk ingen hindringDet å gjøre seg forstått på

en rekke ulike språk var ingen hindring. På kvelden lå de i teltet og leste glosebøker.

– Jeg hadde hatt noen tysk-timer på skolen, så vi kunne noen gloser. Men at vi kunne snakke tysk, det kunne vi ikke. Vi kunne noe engelsk, sier Ekanger.

Når det gjaldt fransken, sva-rer han slik:

Det er utrolig hva du får til med armer og bein.

– Hvorfor Afrika?– Jeg hadde mange reisemål i

tankene. Jeg hadde blant annet skrevet til Canada Radio og spurt om det var mulig å få arbeid?

Verdens lengs

EVENTYRER: Odd Ekanger og Reidar Teigen la i 195

MINNER: Odd Ekanger har mange gode minner fra kanoturen til Afrika .

PROVISORISK: På den lange reisen måtte overnattingsmulighetene løses på stedet.

Åpningstider: Man – tors 07-22, Fre: 07-19, Lør: 10 – 18, Søn: 10-20Vi holder til ved gamle E 18.

Raveien 158, Stokke - Tlf. 33 36 38 00

Middag fra 179,- inkl. suppe, kaffe og dessert

Hytteutleie og westernbutikk

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (19)

19B Y F O L KB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

BARN FORKLARERRomvesen

Erik Holmek Nilsen (4)Det er de som bor i planeten med hul-ler i. De er grønne eller røde eller svar-te. De en i barneha-gen om natta.

Marius Strøm-Normann (5)Det er sånne som er i verdensrom-met. De er grønne, men jeg har ikke sett dem.

Erik Chanakul Jakobsen (5)Jeg har sett mange romvesen på tv. De var veldig skumle. De hadde ett øye, noen hadde tre.Noen hadde røde øyne også.

Nils Anton Möller-Lindberg (4)Det er sånn som er i verdensrom-met. De har sånne våpen. De ser skramlete og tullete ut.

Denne skjønne gutten heter Felix Leander. Han er født 18. april og var bare en måned gammel da dette bildet ble tatt. Mamma er Betina Kjemperud, pappa er Gard Erik Rolstad. FOTO: FOTOGRAF LINDA GABRIELLI

GULLUNGE

UKAS TEGNING

GRAT

ULA

SJON

ER Ønsker du å gi en du er glad i et ekstra fokus på bursdagen, send oss ditt bidrag på MMS ved å sende BYSA FOLK til 2077 (husk bilde og en liten tekst, maks 25 ord). Du kan også sende til epost grafi [emailprotected] ord.no eller Byavisa Sandefj ord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefj ord.Innsendte bidrag vil bli publisert i førstkommende utgave av Byavisa. Innsendte bilder og tekst vil ikke bli returnert til avsender. Redaksjonen forbeholder seg retten til å korte ned innsendte bidrag, sensurere innhold eller i helhet ikke publisere enkelte bidrag.

Finn oss på og .

Velkommen til Norges største godisbutikk- midt på jernbaneplassen! Kjøpe eller leie film? - Vi har utvalget!Tidligere Wonderland Kiosk og Video | Adresse: Jernbaneplassen 1, SandefjordÅpningstider: Man-fre 11-22, lør 10-23, søn 12-23

k

.

kk

NAVNEDAGER

3. Rasmus /RakelRasmus = gresk erasmios (elsket). Rakel = hebraisk sau med lam eller søye.

4. Heidi /Heid Heidi = Adelheid = gammeltysk adel (edel) + heid (lys). Heid = norrønt heiðr (skyfri).

5. Torbjørg /Torbjørn /TorbenTorbjørn = Torben (dansk) = guden Þorr + bjørn (bjørn). Tor-bjørg = Þorr + bjørg (berging).

6. Gustav /Gyda Gustav (svensk) = gaut (gotlending) + staf (stav). Gyda = Gudrid = norrønt Gud + friðr (skjønnhet).

7. Robert /RobinBegge er germanske forbundet med norrønt hróðr (berømmelse, ære, ros) + bjart (lys, skinnende).

8. Renate /René Begge kommer av latin renatus (gjenfødt, med tanke på den kristne dåp).

9. Kolbein /Kolbjørn Kolbein = norrønt kol (kull, svart) + beinn (bein). Kolbjørn = norrønt kol + bjørn (bjørn).

Denne tegningen har vi fått av Storm N. Lie. Han har tegnet en rød og fl ott drage.

Send oss din tegningHvis du sender oss en tegning, kommer den på trykk. Husk å skrive på navn, alder og bosted. Adresse: Byavisa Sandefj ord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefj ord eller [emailprotected] ord.no

ste kanotur

Det var det ikke. Han hadde verken familie eller bekjente der og det var et krav. Så han ble hjemme.

– Men utforskertrangen var der, så det ble kanotur isteden, sier Ekanger.

Nådde måletSvært levende forteller Ekanger om alle slusene de passerte ned-over kanalsystemene i Europa. Om ferden over Middelhavet i en passasjerbåt. Om vinsma-king i Italia, der de også møtte på et fi lmteam. Det eneste hjelpemiddelet de hadde var et standard kompass. Eneste kontakten med de hjemme var noen brev.

Vel framme i Mombasa i Kenya var planen å fi nne et norsk skip med kurs mot nord.

– Vi vurderte å reise lenger syd i Afrika der båttrafi kken var større. Men plutselig en dag ser vi den norske Amerikalinjens

«Frierfjord» ligge i havnebas-senget.

De kom seg ombord å spurte om det var mulig å få arbeid? Og det var det.

De hadde råfl aks, skipet hadde kurs mot Norge. Og i pinsen kom de til Fredrikstad. De måtte vente med å mønstre av til etter helligdagene. Der møtte de tilfeldigvis på en nabo av Ekanger, som fi kk varslet de hjemme om at de var på vei. Da de kom padlene inn til Karistranda i Larvik ble de mottatt av 2.000 mennesker.

MinnenePå turen sørget Ekanger for å nedtegne alle inntrykkene i en dagbok. Reisekompanjongen gikk bort så alt for tidlig, men historien lever videre. Etter hjemkomst ble det Teigen som hadde tid og anledning til å skrive om ferden basert på dagboka og i 1956 ble «Fra

Larvik til Nilens kilder» gitt ut. Helsa til Ekanger var på topp helt til en feiloperasjon i ryggen i 2006. Han hogget ved, da det plutselig sa pang i ryggen.

– Hadde jeg ikke vært i så god fysisk form så kunne det gått langt verre. Jeg kom meg på beina, selv om jeg er lam-met i korsryggen. Det er ingen som skal pleie meg, det har jeg sagt. Heldigvis så har jeg en fi n familie rundt meg, sier Ekanger.

Det spørs om ikke Ekangers utforskertrang har gått i arv, mye tyder på det, for det ene barnebarnet seiler nå jorda rundt, og har akkurat lagt fra kai i Karibien.

– Før han reiste sa han til meg, jeg er nøyaktig på samme alder som du var da du reiste farfar.

[emailprotected]

52 ut på en kanotur utenom det vanlige med kurs mot Afrika.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (20)

HOROSKOP –UKE24 Alle henvendeleser rundt horoskop rettes til Tore Lomsdalen | epost: [emailprotected] | www.astrolom.no

A N N O N S E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201520

KUNNGJØRINGER

BASARGRATIS rubrikkmarked*

Send SMS med kodeord BYSA BASAR [din annonsetekst] til 2077, e-post til [emailprotected], eller bruk eget skjema på nettsiden www.byavisa.sandefjord.no. For annonsering med bilde; Send kodeord BYSA MMS [din annonsetekst] til 2077. * Pris: SMS 10 kroner/MMS 25 kroner. Manuelt mottak 125 kroner. Maks 250 tegn per annonse med eller uten bilde. Vi forbeholder oss retten til å redigere innhold. Upassende innhold vil bli fjernet.

LEVERINGSFRIST SØNDAG KL. 24.00

2077SMS/MMS TIL

Gjelder kun privatpersoner

Ring oss på tlf: 911 50 200

Inntil–35%rabatt

www.fasadeprodukter.no

VÆREN Du rir fortsatt på en høy bølge av energi og selvtillit. I tillegg kommer du inn i en fin periode for romantikk, flørt og lek. Ut på byen å ha det gøy, har du slettes ikke noe i mot. En forelskelse er også fullt mulig. Du får en hyggelig over-raskende nyhet. Den er knyttet opp til din personlighet.Motto: Gode ting i vente.

TVILLINGENE Du har hatt masse kraft og energi i det siste. Men likevel kan du synes at ting har tatt noe lengre tid enn du egentlig liker. Dette blir det nå slu*tt på. Du får et nytt tilskudd av lyst til initiativ og optimisme. Det kan komme noen ekstra kroner fra jobben din denne uken.Motto: Full fart fremover.

LØVEN Harmoniske Venus har nettopp gått inn i ditt eget stjernetegn denne uken. Det lover godt for din indre ro og balanse. Ikke bare det, men nå legger du også mer vekt på hvordan du ter deg og kler deg. En ekstra kikk i speilet før du går ut om morgenen, kommer til å bli en del av din hverdag. Motto: Ytre glede, indre styrke.

TYRENTenker du på å bruke noen kroner, er det ikke dumt å satse på noe til hjemmet eller til fami-lien. Å puss* opp eller re-novere huset ditt vil også være bra. Ja, egentlig alt som er knyt-tet opp til fast eiendom vil være meget gunstig nå for tiden. Legg din kjærlighet i familien.Motto:Motto:

KREPSEN Gled deg! Du kommer inn i en fin periode for penger og økonomi. Det vil skje mye positivt på den fronten fremover. Men husk likevel å ha en dose realisme selv om lykken smiler i mot deg. I yrke og karriere bør du legge vekt på å hjelpe andre. Da får du en hyggelig nyhet.Motto: La fornuften seire!

JOMFRUEN Du er fortsatt inne i en meget sterk periode for karriere og yrke. Mange har fått enten forfremmelse, eller har skif-tet beite til noe større og mer utfordrende. I kjærligheten derimot, holder du kortene dine mer til brystet. Kanskje er du forelsket i noen som du vil holde for deg selv.Motto: Følg din stjerne.

skjerskjerhvahvaNÅR: Juni HVA: Månedens utstilling: Patrick Kristiansen – fotografi er HVOR: Sandefj ord Bibliotek

NÅR: Hver lørdag kl 16.00 t.o.m 13.6 HVA: Lørdagsjazzen HVOR: Draaben

NÅR: 03.juni kl 12.00 HVA: Musikalsk hyggestund HVOR: Sandefj ord Kukturkirke

NÅR: 03.juni kl 22.00 HVA: Onsdagslive HVOR: Draaben

NÅR: 04.juni kl 18.30 HVA: Jentebølgen HVOR: Oppmøte Runarbanen

NÅR: 04.juni kl 20.30 HVA: Torsdagsquiz HVOR: James Clark

NÅR: 05.juni kl 21.00 HVA: Medborgarna HVOR: Thaulows Café & Bar

NÅR: 06.juni kl 21.00 HVA: Medborgarna HVOR: Thaulows Café & Bar

NÅR: 06.juni kl 10.00-15.00 HVA: Blomsterauksjon mm. HVOR: Byparken

NÅR: 06.-07.juni HVA: Bilmesse HVOR: Badeparken

NÅR: 06.juni kl 12.00 HVA: Orkesteret Vårt HVOR: Byparken

NÅR: 06.juni kl 13.00 HVA: Haukerød Veterankorps HVOR: Byparken

NÅR: 06.juni kl.15.00 HVA: Utstillingsåpning, Ine Tumyr HVOR: Art galleri, Jernbanealleen

NÅR: 06.juni kl 16.00 HVA: Ung lyd HVOR: Hjertnes Kulturhus

NÅR: 06.juni kl 13.00 HVA: Brinck Johnsen Kvintett HVOR: James Clark

NÅR: 06.juni kl 17.00 HVA: Helaften med buff et og dansemusikk: Contiki HVOR: Color Line, Color Viking

NÅR: 06.juni kl. 18.00 HVA: Hjemmekamp Sandefj ord-Odd HVOR: Komplett Arena

NÅR: 07.juni kl 12.00-15.00 HVA: Guidet omvis-ning inne på Midtåsen HVOR: Midtåsen

NÅR: 07.juni kl 14.00-18.00 HVA: Varden Grendehus 30 år – jubileumsarrangement HVOR: Varden Grendehus

NÅR: 07.juni kl 18.00 HVA: Gitarkonsert med Claudio Fittante og Antonio Aprile HVOR: Midtåsen Skulpturpaviljong

NÅR: 07.juni kl 20.00 HVA: Vestfoldfestspillene: Die Kölner Akademie HVOR: Sandefj ord kirke

NÅR: 08.juni kl 18.00 HVA: Minitopptur. HVOR: Knappen, Andebu SOTF

NÅR: 09.juni kl 11.00-14.00 HVA: Dagstur med Christian Radich HVOR: Avg. Sandefj ord Havn

NÅR: 10.juni kl 17.00-22.00 HVA: Kveldstur med Christian Radich HVOR: Avg. Sandefj ord Havn

NÅR: 10.juni kl 20.30 HVA: Fjordtur med Southern Actor fra Tønsberg-Sandefj ord HVOR: Avg. Tønsberg Brygge

NÅR: 10.juni kl 22.00 HVA: Onsdagslive

Billettsalg på Turistkontoret til Hjertnes arrangementer og kino tlf 33 46 05 90. Informasjon vedrørende arrangementer sendes: info@visitsandefj ord.com

Med forbehold om at endringer kan forekomme.

Byavisa tilbyr private og andre å annonsere under Arbeid Utføres.

Send SMS-melding medkodeord BYSA ARBEID[din annonsetekst] til 2077.Pris pr. melding 200 kronerinkl. mva.

ARBEID UTFØRES

Byavisa tilbyr privatpersonerå annonsere for salg av leilighetog eiendommer, med eller utenbilde.

For annonse under Eiendom send SMS-melding med kodeord BYSA EIENDOM [din annonsetekst] til 2077. Pris pr. melding 200 kroner inkl. mva.

EIENDOM SELGES

Byavisa tilbyr privateå annonsere for salg/kjøp av motorkjøretøysom bil, båt og MC,med eller uten bilde. For annonse under BIL –BÅT –MC send SMS-melding medkodeord BYSA MOTOR[din annonsetekst] til 2077.Pris pr. melding 100 kronerinkl. mva.

BIL – MC – BÅT

TIL SALGSHadeland « tre isbjørner på» «isflak «veier 11 kg, kostet 11.000 selges ri-melig, kansje en fin bryllupsgave? Tlf. 906 57 609.

Mange flotte vhs filmer, alle James Bond filmene, fine show fra Las Vegas, Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davies jr, Elvis, Diana Ross, Ellen Paige i «CATS» MILLS BROT-HERS, Gudfarenfilmene, osv. Jazz, blues, soul, selges rimelig, kr 10 pr stk. Tlf. 906 57 609.

Weidemann-maleri , Praktfullt, 90x90cm, høy pris Henv.: [emailprotected]. Tlf. 905 53 227.

Original settekasse, Org.settekasse til pynt/dekor 63*76cm kr 150.-. Tlf. 930 06 611.

Partytelt, Easy up, Hexagon,hvit m/4 vegger,demobrukt. 1/2 pris. se www.telt.as. Tlf. 997 02 874.

Tempelhund, 6mnd hanne,Rens-lig. Allergiv/røytefri.Rolig, lydig. Kr.14.000. Tlf. 986 27 436.

Tripp trapp stol, 2 stk pent brukt barnestol. Holder ennå i mange år! 450.-/stk. Tlf. 930 06 611.

Cadillac Fleetwood,Vurderer å selge Fleetwood, utmerket stand, eu til 2016, ring tlf. 934 93 490.

Landcruiser 2014 -15, Heldekkende gummimatte lasterom. Lite brukt! Som ny. Kr.750. Tlf. 936 20 826.

Toyota RAV4 10-12mod, Gummi-matte til lasterom. Lite brukt. Hel-dekkende. Kr. 250,-. Tlf. 936 20 826.

Digitalcamera, SHARPIXELS SH-9900,20 megapixler,max displey 2,5 digital zoom,4 G FULL HD LENS,OPP-LADE BATTERIERIKKE brukt, sølv-farge m/veske bruksanv, Rimelig. Fin som gave? Tlf. 906 57 609.

2 stk smokingskjorter den ene med «knekk» kr 300.-pr stk, Tlf. 906 57 609.

Jacob B Bull ,s,2 4 bind folkelivs-romaner, skinninnbundet, herlige bøker, som nye. Selges pga plass-mangel, rimelig! Tlf. 906 57 609.

Saft/ grønnsakpresse BRAUN, som ny, tlf. 906 57 609.

ØNSKES KJØPTAlt med Beatles, singler, lp, cd, ka-setter, dvd og alt annet med Beatles kjøpes. Tlf. 415 04 291.

Bil ønskes kjøpt, maks 20.000. Tlf. 934 93 490.

Brukt gitar kjøpes med stålstren-ger, litt rep.ok.Larvik. Tlf. 901 90 889.

Gressklipper, Kantklipper, Mot-orsag kjøpt/fått kan være defekt. Tlf. 970 44 118.

Kr 100 betaler jeg, for regntøy fra 1970 - 80 tallet eller eldre. Vask det ikke.. Tlf. 942 77 513.

Beatles, Dylan, Byrds, singelplater med disse kjøpes for ca kr 50 pr stk. Tlf. 415 04 291.

Toyota carina avensis corola. Tlf. 992 75 207.

Båt ønskes kjøpt, Ønsker å kjøpe båt, helst med motor og henger. Ri-melig. Tlf. 934 93 490.

Båthenger ønskes, Ønsker å kjøpe reg båthenger rimelig.. Tlf. 934 93 490.

Eldre Volvo 240 ønskes kjøpt.Tlf. 992 75 207.

Elektrisk klipper, ønsker en Flymo el. Black&Decker klipper til min lille plen. Larvik. Tlf. 901 90 889.

ØNSKES LEIDKan du hjelpe oss?, Rolig ektepar, 41 år. søker langtidsleie av landlig hus. Tlf. 450 40 571.

DYRPraktrosellaer, hun og hann med stort bur på hjul selgespga sykdom. kr 1000,-. Tlf. 456 78 588.

BIL, BÅT, MC

Keeway 2008 modell. 125 lett syk-kel. Årsavgift betalt. Fin stand. Selges kr 8.500,-. Eller bud tlf. 975 46 770.

2 nye sommerdekk. 155/80/13 på felg 4 hull. Mobil 926 19 422.2-seter cabriolet klar for nye som-mergleder, BMW Z-3 i god stand sel-ges for kr. 67.000,-. Ring 922 10 442 for en bilprat.

TIL LEIEHytte, havna Tjøme til leie. Hytten ligger høyt og fritt. 4-6 personer. Ledige uker 33-35-36-37-38 Tlf. 916 70 759.

GODKJENTE VALGLISTER31. mars gikk fristen ut for innlevering avlisteforslag til høstens fylkestingsvalg.Listeforslagene er godkjent av fylkesvalgstyret,og i denne annonsen finner du overskriftene påde godkjente valglistene ved fylkestingsvalget iditt fylke. Iht. valglovens § 6-8 må klage medkrav om endring av fylkesvalgstyrets vedtak omå godkjenne eller forkaste et listeforslag,fremsettes innen 7 dager etter offentliggjøringav overskriftene på de godkjente valglistene.Eventuell klage sendes fylkesvalgstyret i fylket iden adressen som er oppgitt under.

VESTFOLD FYLKESKOMMUNE

Telefon 33 34 40 00www.vfk.no

Følgende valglister er godkjent:ArbeiderpartietDemokratene i NorgeFremskrittspartietHøyreKristelig FolkepartiKystpartietMiljøpartiet De GrønnePartiet de KristnePiratpartietRødtSenterpartietSosialistisk VenstrepartiVenstre

Valglistene er lagt ut til gjennomsyn på følgende steder:vfk.no og i resepsjonen på Fylkeshuset,Svend Foyns gt. 9, 3126 Tønsberg.

Fylkesvalgstyret i Vestfold, Pb. 2163, 3103 Tønsberg

fran

tz.n

o

GARASJESALG fra 8 - 14 juni.

Åpent fra kl 12 - 18. Kongle-veien 13, Åbol Tlf 93 63 89 06.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (21)

21A N N O N S E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

Kryssordvinner forrige uke: Eva Hanselmann, 3280 Tjodalyng

Løsningsord sendes på e-post til grafi [emailprotected] ord.no med ordet «Kryssord» i emnefeltet, eller i posten til Byavisa Sandefj ord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefj ord. Konvolutt må merkes «Kryssord». Hver uke trekker vi ut en vinner som får to gratisbilletter til Hjertnes kulturhus. Frist for innlevering: Søndag kl. 24:00.

NAVN: _____________________________________________________________

ADRESSE: __________________________________________________________

KRYSSORD SVARPREMIE

LØSNING

Hiace/dyna/Canter/King van/E 2000 ønskes kjøpt.

Annen varebil/lastebil kanogså være av interesse.

Ta kontakt med Erik Wasshaug på tlf 45008427 eller 97430985.

Varebil ønskes kjøpt

TAK KAMPANJE

SKIFTE TAK?på jobben ved dobbelt-krum takstein sort/rød,

VASKING MALING INPREGNERING15%

på maling/beising av hus/hytte mm.

TAK/VEDLIKEHOLDS SERVICEv/Ken Tore Lin - Ring tlf. 46464848 for gratis befaring

Trenger du hjelp til snekring? - kontakt oss.Vi hjelper deg med vedlikehold av alle slag!

20% 20% 20%på jobben ved takfornying

på jobben ved platetak sort/rød

Vi gir deg følgende rabatter:

VEKTENDu har masse kraft og indre styrke for tiden. Nå har du lyst til å gjennomføre dine storslåtte planer og målsettinger. En topp tid for reiser. Om det er i forbindelse med jobb eller privat, spiller ingen rolle. Alle former for skolegang og ut-dannelse er også toppers. Din optimisme er stor.Motto: Gå kun for det beste!

SKYTTENDet kommer nye initiativ i kjærligheten. I eksiterende forhold blir det en ny gnist i roman-tikk og liden-skap. Mens for den single det godt kan skje at du finner deg en kjæreste. I begge tilfelle vil en reise bli meget gunstig. Kanskje det er nettopp her du skal finne den store lykken.Motto: Spre dine vinger…

VANNMANNEN Du er fortsatt inne i en herlig fase for roman-tikk og kjærlig-het. Nye forhold blir startet, samtidig som eksisterende blir forsterket. Men på den annen side bør du nå bli mer oppmerksom på hvordan du bruker dine penger. Ved kjøp og salg kan misforståelser lettere oppstå. Motto: Vær fokusert.

SKORPIONEN Om du ikke vant i Lotto forrige uke, er det i alle fall kjempestore sjanser for at du får en ekstra bonus eller en lønnsøkning i forbindelse med jobben du gjør. Optimismen og hellet er fortsatt med deg. Men det kan også være at det er din partner som kommer med det store lykkeloddet.Motto: Spill med glede.

STEINBUKKEN To viktige områder i livet ditt som er i fokus denne uken. Det ene er kjærlighet og parforhold, og det andre er jobben du gjør til daglig. Innenfor begge områdene kommer du lengst om du tenker samarbeid og støtter deg til din partner, per-sonlig som yrkesmessig. Motto: Spill på flere strenger.

FISKENE Din egen planet, den spiritu-elle Neptun, begynner nå på sin årlige retrograde eller baklengs vandring på himmelen, sett fra jorden. Dette inviterer deg til å roe deg ned og sørge for å lade opp batteriene. Du vil nok merke at du blir mer reflek-terende, samt at det er en topp tid for å planlegge.Motto: Med avmålte skritt.

Grønt på dagen!Adamsrød Ferdigplen AS

Tlf.: 33 33 00 43 Mobilnr.: 92 26 72

www

3153 Tol

Kvalitet og serviceBesøk oss på vår hjemmeside

NORSK HANDYMANN

Inn-/utvendig maling.Rydding av søppel.

Penklipp/tak og blikkarbeid.Tlf. 904 18 449

KURS

Telegt. 2 3874 NotoddenTlf. 35 0130 00 - www.opaas.no

YSKETTERUTDANNING

Gods 35 tKursstart: 10.08.15 kl 08.00

Kl C1, C1E, D1, D1E, C, CE og D.

Kursstart: 17.08 kl 09.00

Ring for info og påmelding!

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (22)

Lesernes side i Byavisa. Redaksjonen forbeholder seg retten til å korte ned leserbrev, kronikker, dikt, menings-berettiget stoff etc. Meninger med personangrep må signeres med fullt navn. Intet stoff blir returnert. Send inn til [emailprotected] Epost merkes «kort sagt»

KORT SAGTM E N I N G E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 3. juni 201522

Rekker ikke alt

På en bondegård oppe i Dar’n,ventet nabo’ne stadig på barn,

«Men det som vi ikke,gjør med traktor», sa Rikke,

det blir ikke gjort her på gar’n.

Tjah

Barmfa*ger

Ei brystfa*ger dame fra Kjeller,har litt mere enn øvrige sneller,

men hun utbrøt så søtt:«Det lyder vel sprøtt,

jeg tok doser med brystkarameller».

Tjah

Oljefondet har vært en kjem-pesuksess, og fondet utgjør nå 1,3 mill. kroner per innbygger i Norge. Dette er mye pen-ger. Nøkkelen til suksessen er at fondet har vært en profe-sjonell langsiktig investor, med et klart fi nansfa*glig mål om høyest mulig avkastning til moderat risiko. Dette har det vært tverrpolitisk enighet om, og selv Arbeiderpartiet overlot investeringsbeslu*tningene til fi nansekspertene i Norges Bank da de satt i regjering. Det var heller aldri noen seriøse forsøk fra venstresiden på å gi bort deler av oljefondet til u-hjelp, klimaprosjekter eller fl yktnin-ger da sosialøkonomen Jens Stoltenberg var statsminister.

Arbeiderpartiet har blitt et mer radikalt parti etter at de tapte valget i 2013, og fransk-mannen Thomas Piketty er nå Arbeiderpartiets profet i øko-nomiske og fi nansielle spørs-mål. Piketty mener at ulikhe-tene vokser og at Norge bør gi bort oljefondet, og Ap-leder Jonas Gahr Støre har beskrevet Pikettys bok som et banebryten-de storverk. Det er imidlertid neppe noen som vil foreslå å gi bort oljefondet i ett stort jafs.

Den siste tiden har Ap kom-met med en rekke radikale for-slag til politiske målsettinger for oljefondet, som for eksempel at oljefondet skal ut av kullselska-

per, og at fondet skal brukes til å styrke arbeidstakerrettighete-ne og urfolks rettigheter. Hvert enkelt forslag høres tilsynela-tende etisk og bra ut, men sum-men av alle forslagene er at olje-

fondet blir et utenrikspolitisk verktøy for norske politikere. Dette er en skummel utvikling som det er all grunn til å være skeptisk til. La oss holde fast ved oljefondets fi nansfa*glige mål og

overlate investeringsbeslu*tnin-gene til ekspertene.

TOM E. B. HOLTHE, stortingsrepresentant Frp

Er oljefondet et utenrikspolitisk verktøy?

VECKANS KLIPP

4 -11/6GÄLLER ENDAST DENNA PERIOD

TANUM SHOPPINGCENTER

Bohusläns skönaste köpcenter

SE ALLA VECKANS KLIPP PÅ TANUMSKLIPPET.SE

ÖPPETTIDERMÅNDAG - FREDAG

10:00 - 20:00

LÖRDAG - SÖNDAG10:00 - 18:00

TANUM SHOPPINGCENTER

15 minuter söder om Strömstad

intill E6

i Tanumshede

ERBJUDANDEN GÄLLER T.O.M DEN 11 JUNI I TANUM SHOPPINGCENTER. VI RESERVERAR OSS FÖR

TRYCKFEL OCH slu*tFÖRSÄLJNING.

SALAMI TOSCANA

DRONE

OREO TIN BOXJUST NU

2890SEK/HGITALIENSKA HUSET

made italyin

ORD.35:-/HG

SKATEBOARD(2:A SORTERING)VID KÖP AV VALFRI VARA HOS BAZAR OUTLET TANUM

JUST NU

GRATIS

1/med-

följande barn. Så länge lagret

räcker

JUST NU999

SEK

ORD.1999:-

2 FÖR99SEK

ORD.89,90KR/ST

APPLE TV GÄLLER VID KÖP AV VALFRI TV

JUST NU

399SEK

ORD.799

MULTIVITAMINGLOCKEN GOLD,2 X 2 LITER

JUST NU

20SEK

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (23)

23A N N O N S E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D3. juni 2015

Vi leverer alt av hundefôr fraktfritt hjem

på din dør

Salg av utstyr til din

hund, katt og oss på to bein

Fjellenga Gård Hauganveien 22, 3158 AndebuTlf. 994 63 911www.thorsheimkennel.no

Følg oss på FacebookVår butikk er åpen alle dager fra 08.00 – 21.00

Din hund ervelkommen til et nytt

og moderne hundehotell i landlige omgivelser. Vi ønsker alle typer hunder

velkommen til oss

ONSDAG 3.6 TORSDAG 4.6 FREDAG 5.6 LØRDAG 6.6 SØNDAG 7.6 MANDAG 8.6 TIRSDAG 9.6

©Un

ivers

um

06.15 Morgensending15.15 Den store reisen (r)16.00 Gull på Godset (r)17.00 NRK nyheter17.15 Det søte liv (r)17.25 Øyeblikk fra NorgeRundt (r)17.30 Oddasat17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge rundt (r)18.15 Et valpeliv (2)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Gull, ære og hardtarbeid (2)20.15 Eit safariliv (2)20.45 Hemmelige rom20.50 Hemmelige rom20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.30 Friidrett: DiamondLeague fra Roma22.00 Bislett Games - 50 årmed verdensrekorder23.00 Kveldsnytt23.15 Chicago Fire23.55 Norske fordommer (r)00.20 Inspektør Lynley (r)01.50 Nattsending

05.15 Morgensending12.10 Celebrity Masterchef(r)13.10 Bolighjelpen (r)14.05 Hus til salgs (r)14.35 Hekta på oppuss*ng(10)15.05 Grey's Anatomy (r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away (60)17.00 En moderne familie(r)17.30 En moderne familie(r)18.00 Solsidan (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Hotel Cæsar (r)19.30 Hotel Cæsar (160)20.00 Alt er lov (r)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Criminal Minds (14)22.40 Scorpion (20)23.35 Suits (r)00.30 Hawaii Five-O (r)01.25 Nattsending

06.00 Morgensending10.15 Boligjakten (r)11.10 Hell's Kitchen USA (r)12.05 The Ellen DeGeneresShow (r)13.00 Supersize vs.Superskinny (r)14.00 MasterChef USA (r)15.00 MasterChef Norge (r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 NCIS: Los Angeles (r)18.00 Brannstasjonen (r)18.30 Boligjakten (r)19.30 Luksusfellen (r)20.30 Million Dollar ListingNew York (1)21.30 Bones (20)22.30 Battle Creek (1)23.30 Sex og singelliv (r)00.10 Svenske Hollywood-fruer (r)01.10 NCIS: Los Angeles (r)02.05 Bones (r)02.50 The Mindy Project (r)03.15 Will and Grace (r)03.40 MasterChef USA (r)04.25 Nattsending

06.00 Morgensending12.00 The Big Bang Theory(r)12.25 The Big Bang Theory(r)12.55 Mom (r)13.20 Sinnasnekker'n (r)14.20 Ullared (r)15.20 Baby Daddy (8)15.45 Cougar Town (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.15 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.05 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Mom (r)19.30 Sinnasnekker'n (r)20.30 Camping på Öland(3)21.30 Castle (23)22.30 Brille (r)23.30 Castle (r)00.25 CSI (r)01.20 Nattsending

06.20 Morgensending09.45 Drømmeturen (r)10.45 Mesternes Mester (r)11.45 Arkitektens hjem (r)12.15 Adils hemmelige dan-sere (r)13.10 Eit safariliv (r)13.45 Edel årgang (r)14.15 Eddap Liks. Br. dra-makomedie fra 2014.15.45 7. juni markering16.30 Friidrett: DiamondLeague fra Birmingham.Forts. fra NRK2.18.00 20 spørsmål (r)18.30 FIFA fotball-VM 2015.Intervjuer, gjester og repor-tasjer før Norges åpnings-kamp i fotball-VM.18.55 FIFA fotball-VM 2015.Norge – Thailand.20.55 Søndagsrevyen21.25 Mr. Selfridge (1)22.10 Mr. Selfridge (2)23.00 Kveldsnytt23.20 Karl Johan (r)23.50 Det store symester-skapet (r)00.50 Nattsending

05.35 Morgensending09.30 Gullkorn fra barne-munn (r)10.00 Bonanza (r)11.00 Bonanza (r)12.00 Badehotellet (r)13.00 Disaster Guy (r)14.00 Villdyrlegen (r)15.00 På tur med Dag Ottoog Kristian (r)16.00 Jaget (r)17.00 Best av de beste (r)18.00 Reisen hjem (r)18.30 Nyhetene og Sporten18.50 Været19.00 Alt er lov (r)20.00 På tur med Dag Ottoog Kristian (r)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.45 Jordskott (8)22.45 Varg Veum: Bitreblomster (r)23.50 Fotballkveld. Norskfotballmagasin.00.20 The Voice – Finalis-tene (r)01.20 Nattsending

06.00 Morgensending10.00 The Ellen DeGeneresShow (r)11.00 The Ellen DeGeneresShow (r)12.00 Cousins Undercover(r)13.00 Hageliv (3)13.30 Hageliv (4)14.00 Luksusfellen (r)15.00 Luksusfellen (r)16.00 Luksusfellen (r)17.00 Luksusfellen (r)18.00 Restaurantdrømmen(r)19.00 Luksusfellen Sverige(r)20.00 Hellstrøm rydder opp– hjemme (r)21.00 Du, meg og Dupree.Am. romantisk komedie fra2006.22.55 True Tori (2)23.55 Svenske Hollywood-fruer (r)00.55 Forhekset. Am.romantisk komedie fra2005.02.45 Nattsending

06.00 Morgensending14.05 Two and a Half Men(r)14.30 Two and a Half Men(r)14.55 Two and a Half Men(r)15.25 The Big Bang Theory(r)15.50 The Big Bang Theory(r)16.20 The Big Bang Theory(r)16.45 The Big Bang Theory(r)17.05 The Big Bang Theory(r)17.30 The Big Bang Theory(r)18.00 The Big Bang Theory(r)18.30 Sinnasnekker'n (r)19.30 Sinnasnekker'n (r)20.30 Klovn til kaffen (r)21.30 Åndenes makt (r)23.00 Rizzoli og Isles (17)23.55 The Walking Dead (3)00.50 Nattsending

05.30 Morgensending12.00 NRK nyheter12.15 Skattejegerne (r)12.45 Jessica Fletcher (r)13.30 Oppdag Stillehavet (r)14.20 Hygge i Strömsö (15)15.00 NRK nyheter15.15 Den store reisen (r)16.00 Gull på Godset (r)17.00 NRK nyheter17.15 Det søte liv (r)17.25 Øyeblikk fra NorgeRundt (r)17.30 Oddasat – nyheter påsamisk17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge rundt (r)18.15 Et valpeliv (3)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.30 Norge rundt19.55 Låtskriver'n (4)20.55 20 spørsmål (5)21.25 Vitner i fare (2)22.55 Rundlurt (r)23.00 Kveldsnytt23.15 Shania Twainsgedigne comeback (r)00.50 Nattsending

05.15 Morgensending15.05 Grey's Anatomy (r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away (61)17.00 En moderne familie(r)17.30 En moderne familie(r)17.55 Suksesskolen (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 En moderne familie(17)19.30 Nabolaget (17)20.00 The Voice – Norgesbeste stemme (13)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 The Voice – Norgesbeste stemme (13)22.15 Neste låt (r)23.15 Det er lov å være blidmed Else (r)23.45 Eurojackpot (23)24.00 Gotham (19)00.55 Nattsending

06.00 Morgensending09.20 Dr. Phil (2156)10.15 Boligjakten (r)11.10 Hell's Kitchen USA (r)12.05 The Ellen DeGeneresShow (r)13.00 Supersize vs.Superskinny (r)14.00 Masterchef Canada(r)15.00 Alle elsker Raymond(r)15.30 Alle elsker Raymond(r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 NCIS: Los Angeles (r)18.00 Boligjakten (r)19.00 Parneviks (r)20.00 Svenske Hollywood-fruer (r)21.00 Safe House.Am. actionkrim fra 2012.23.05 Sex og singelliv (r)23.45 Sex og singelliv (r)00.25 Sex og singelliv (r)01.05 Sex og singelliv (r)01.45 Trolljegerne (r)02.45 Nattsending

06.00 Morgensending12.55 Trophy Wife (r)13.20 Sinnasnekker'n (r)14.20 Ullared (r)15.20 Baby Daddy (9)15.45 Cougar Town (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.10 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.10 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 The Big Bang Theory(r)19.30 America's FunniestHome Videos (r)20.00 America's FunniestHome Videos (r)20.30 Top 20 Funniest (18)21.30 The Graham NortonShow (6)22.30 Det absolutte mare-ritt. Am. actiondrama fra2002.00.45 Nattsending

06.00 Morgensending11.45 Arkitektens hjem (r)12.15 Adils hemmelige dan-sere (r)13.15 Grønn glede (r)13.45 Himmelblå (r)14.30 Bygg ditt drømmehus(r)15.00 Låtskriver'n (r)16.00 Big Bang (r)17.00 Eit bondeliv for meg(5)18.00 Det store symester-skapet (r)19.00 Lørdagsrevyen19.45 Lotto-trekning19.55 Knutsen & Ludvigsen– musikalske komikere fratunnelen21.10 Himmelblå (r)21.55 Skavlans musikkspe-sial22.55 Rundlurt (r)23.00 Kveldsnytt23.15 FIFA fotball-VM 2015.Åpningsseremoni.23.55 FIFA fotball-VM 2015.Canada – Kina.02.00 Nattsending

05.30 Morgensending09.25 Junior Masterchef (r)10.00 Bonanza (r)11.00 Bonanza (r)12.00 Celebrity Masterchef(r)13.00 Norges grillmester (r)14.00 Norges hagemester(r)15.00 Sommer i Dyreparken(r)16.00 The Voice – Finalis-tene (r)17.00 The Voice – Norgesbeste stemme (r)18.30 Nyhetene18.50 LørdagsMagasinet19.10 Sportsnyhetene19.20 Været19.30 Dyrepasserne (r)20.00 Sommer i Dyreparken(2)21.00 Nyhetene21.15 Været21.20 Sportsnyhetene21.40 Ocean's Thirteen.Am. krimkomedie fra 2007.00.10 Jordskott (r)01.10 Nattsending

06.00 Morgensending11.00 The Ellen DeGeneresShow (r)12.00 Million Dollar ListingNew York (r)14.00 Svenske Hollywood-fruer (r)15.00 Svenske Hollywood-fruer (r)16.00 The Real Housewivesof Beverly Hills (23)17.00 Brannstasjonen (r)17.30 Brannstasjonen (r)18.00 Brannstasjonen (r)18.30 Brannstasjonen (r)19.00 I dine sko. Am.komedie fra 2005.21.30 Forhekset. Am.romantisk komedie fra2005.23.20 Syv år i Tibet. Am.drama fra 1997.01.55 The Last Station.Ty./russisk/br. drama fra2009.03.50 Masterchef Canada(r)04.35 Nattsending

06.00 Morgensending13.55 Two and a Half Men(r)14.20 Two and a Half Men(r)14.50 The Big Bang Theory(r)15.15 The Big Bang Theory(r)15.45 The Big Bang Theory(r)16.10 The Big Bang Theory(r)16.35 The Big Bang Theory(r)17.00 The Big Bang Theory(r)17.30 Camping på Öland (r)18.30 Ullared: Den nestesalgssuksessen (r)19.30 Endelig ferie (r)20.30 Brille (r)21.30 Crazy, Stupid, Love.Am. romantisk komedie fra2011.23.40 Blood Diamond. Am.actiondrama fra 2006.02.20 Nattsending

06.15 Morgensending15.15 Den store reisen (r)16.00 Gull på Godset (r)17.00 NRK nyheter17.15 Det søte liv (r)17.25 Øyeblikk fra NorgeRundt (r)17.30 Oddasat – nyheter påsamisk17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge rundt (r)18.15 Et valpeliv (4)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Bygg ditt drømmehus(6)20.15 Det gode bondeliv (7)20.45 Billedbrev (r)20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.35 Hjortekalven (r)21.50 FIFA fotball-VM 2015.Sverige – Nigeria.22.50 Kveldsnytt23.00 FIFA fotball-VM 2015.Sverige – Nigeria.24.00 Lewis (r)01.30 Nattsending

05.10 Morgensending13.10 Bolighjelpen (r)14.05 Hus til salgs (r)14.35 Hekta på oppuss*ng(12)15.05 Grey's Anatomy (r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away (62)17.00 En moderne familie(r)17.30 En moderne familie(r)18.00 Solsidan (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Svendsen om Han-sen og Jensen (r)20.00 Norges grillmester(9)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Badehotellet (5)22.40 Hawaii Five-0 (2)23.35 Suits (r)00.30 Hawaii Five-0 (r)01.25 Nattsending

06.00 Morgensending11.10 Hell's Kitchen USA (r)12.05 The Ellen DeGeneresShow (r)13.00 Supersize vs.Superskinny (r)14.00 Masterchef Canada(r)15.00 Hele Norge baker (r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 NCIS: Los Angeles (r)18.00 Brannstasjonen (r)18.30 Boligjakten (r)19.30 Luksusfellen (r)20.30 Restaurantdrømmen(3)21.30 NCIS: New Orleans(20)22.30 Navy NCIS (9)23.30 Sex og singelliv (r)00.10 Svenske Hollywood-fruer (r)01.10 NCIS: Los Angeles (r)02.00 Bones (r)02.45 Hell's Kitchen USA (r)03.30 Masterchef Canada(r)04.15 Nattsending

06.00 Morgensending12.25 The Big Bang Theory(r)12.55 Mom (r)13.20 Sinnasnekker'n (r)14.20 Ullared (r)15.20 Baby Daddy (10)15.45 Cougar Town (r)16.15 Friends (r)16.40 Friends (r)17.10 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.05 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Mom (r)19.30 Sinnasnekker'n (r)20.30 Tangeruddampen (r)21.30 Typisk deg (r)22.30 Thomas Giertsen:Helt perfekt (r)23.00 Thomas Giertsen:Helt perfekt (r)23.30 Castle (r)00.25 CSI (r)01.25 Nattsending

06.15 Morgensending15.00 NRK nyheter15.15 Den store reisen (r)16.00 Teenage Boss (r)17.00 NRK nyheter17.15 Det søte liv (r)17.25 Øyeblikk fra NorgeRundt (r)17.30 Oddasat – nyheter påsamisk17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge rundt (r)18.15 Et valpeliv (1)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Det store symester-skapet (2)20.45 Vikinglotto20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.35 Fader Brown (5)22.20 Veien til Ullevaal.23.05 Kveldsnytt23.20 Minner fra Lille Lør-dag (r)23.50 20 spørsmål (r)00.20 Inspektør Lynley (r)01.50 Nattsending

05.15 Morgensending14.05 Hus til salgs (r)14.35 Hekta på oppuss*ng(9)15.05 Grey's Anatomy (r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away (59)17.00 En moderne familie(r)17.30 En moderne familie(r)18.00 Solsidan (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Hotel Cæsar (r)19.30 Hotel Cæsar (159)20.00 The Voice – Finalis-tene21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Det er lov å være blidmed Else (9)22.10 Ack Värmland (9)22.40 The Mysteries ofLaura (21)23.35 Suits (r)00.30 Nattsending

06.00 Morgensending10.15 Boligjakten (r)11.10 Hell's Kitchen USA (r)12.05 The Ellen DeGeneresShow (r)13.00 Supersize vs.Superskinny (r)14.00 Masterchef Canada(r)15.00 MasterChef Norge (r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 NCIS: Los Angeles (r)18.00 Brannstasjonen (r)18.30 Boligjakten (r)19.30 Luksusfellen (r)20.30 Luksusfellen Sverige(3)21.30 Trolljegerne (4)22.30 Chicago P.D. (1)23.30 Sex og singelliv (r)00.10 Svenske Hollywood-fruer (2)01.10 NCIS: Los Angeles(3)02.05 Bones (r)02.50 The Mindy Project (r)03.15 Will and Grace (189)03.40 Nattsending

06.00 Morgensending11.55 The Big Bang Theory(r)12.25 The Big Bang Theory(r)12.50 Mom (r)13.20 Sinnasnekker'n (r)14.20 Ullared (r)15.20 Baby Daddy (7)15.45 Cougar Town (r)16.15 Friends (r)16.40 Friends (r)17.10 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.05 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Mom (r)19.30 Sinnasnekker'n (r)20.30 Ullared: Den nestesalgssuksessen (2)21.30 CSI: Cyber (5)22.30 The Whispers (1)23.30 Castle (r)00.25 CSI (r)01.20 Nattsending

06.15 Morgensending15.15 Den store reisen (r)16.00 Gull på Godset (r)17.00 NRK nyheter17.15 Det søte liv (r)17.25 Øyeblikk fra NorgeRundt (r)17.30 Oddasat17.45 Tegnspråknytt17.50 Billedbrev (r)18.00 Et valpeliv (5)18.30 Extra18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Grønn glede (5)20.15 Edel årgang (3)20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.30 Oslo Skishow. Dennorske langrennseliten stil-ler på Rådhusplassen i Oslofor å delta i det årlige rulles-kishowet.23.00 Kveldsnytt23.15 Eit perfekt liv (5)23.45 Bygg ditt drømmehus(r)00.15 Det gode bondeliv (r)00.45 Nattsending

05.15 Morgensending13.10 Bolighjelpen (r)14.05 Hus til salgs (r)14.35 Hekta på oppuss*ng(13)15.05 Grey's Anatomy (r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away (63)17.00 En moderne familie(r)17.30 En moderne familie(r)18.00 Solsidan (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Svendsen om Han-sen og Jensen (r)20.00 Norges hagemester(10)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Grey's Anatomy (23)22.35 Madam Secretary(22)23.30 Suits (r)00.25 Hawaii Five-0 (r)01.20 Nattsending

06.00 Morgensending11.10 Hell's Kitchen USA (r)12.05 The Ellen DeGeneresShow (r)13.00 Supersize vs.Superskinny (r)14.00 Masterchef Canada(r)15.00 Hele Norge baker (r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 NCIS: Los Angeles (r)18.00 Brannstasjonen (r)18.30 Boligjakten (r)19.30 Luksusfellen (r)20.30 Two and a Half Men(r)21.00 Euros of Hollywood(1)21.30 Parneviks (2)22.30 Girlfriends' Guide toDivorce (2)23.30 Sex og singelliv (r)00.10 Svenske Hollywood-fruer (r)01.10 NCIS: Los Angeles (r)02.00 NCIS (r)02.45 Hell's Kitchen USA (r)03.30 Nattsending

06.00 Morgensending12.25 The Big Bang Theory(r)12.55 Mom (r)13.20 Sinnasnekker'n (r)14.20 Ullared (r)15.20 Baby Daddy (11)15.50 Cougar Town (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.15 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.10 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Mom (r)19.30 Sinnasnekker'n (r)20.30 Ønskebarn (r)21.30 Mellom bakkar ogberg (12)22.00 America's FunniestHome Videos (r)22.30 Stalker (19)23.30 Castle (r)00.25 CSI (r)01.20 Nattsending

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (24)

SandefjordSSSSaannddddddeefjfjfjfjfjfjoordVÆRET

Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK

SANDEFJORDSANDEFJORD

TEGNESERIE HAKKUM

TALL OM TING HELT TIL SIST

02800POLITIET

NØDNR. 112

BRANNVESEN33 00 36 00

NØDNR. 110

LEGEVAKT33 45 67 00

SYKEHUSET33 34 20 00

NØDNR. 113

33 06 78 00

LARVIKKOMMUNE

SANDEFJORDKOMMUNE33 41 60 00

STOKKEKOMMUNE33 29 50 00

Idyllisk natur:Nå er det vakker natur å oppleve både i skjærgården og i skogen. Sandefjord byr på unike naturopplevelser. Det er i tillegg flotte farger nå som det blomstrer overalt. FOTO: HALDIS JOHANNESEN

VINN FLAXLODDSend inn ditt bilde på epost [emailprotected], eller per MMS til 2077 med kodeord BYSA BILDE. Pris per MMS kroner 10. Bildet sendes sammen med navn på fotograf og en kort beskrivelse av hva, hvem eller hvor bildet er tatt. Bilder som blir brukt belønnes med Flax-lodd.

3.juni 1979 begynte Mexico en olje utblåsning som den gang var verdens største forurensnings katastrofe.

14

til Wash CompanyKastet industriområdeBekkeveien 8, Sandefjord

Tlf 90 47 57 47

Håndvask innvendig og utvendig

Polering Lakkrensing Innvendigrensing

Dekkhotell Dekkskift Oljeskift Lakkforsegling

Velkommen VI TILBYR OGSÅ: Utvending vask til kun

kr 200,-

Innglassing av terrasse og balkonger

Isolerglass – speil – plast

THORS GLASS ASALT I GLASS

*

Skolmar 17, 3232 Sandefjord Telefon 909 30 582 / E-post: [emailprotected]

154.dagen i dag, og det er 211 dager igjen av 2015.

PRØV GRATISDu er ikke forpliktet til å kjøpe noe, men blir abonnent på nye blader. Porto og ekspedisjon kr 49,- tilkommer. Hvis du ikke vil abonnere, gi oss beskjed innen 14 dager etter at du har fått prøve pakken. Som abonnent mottar du 2 stk 4 pk. Pace 6 Plus refi ll-blader hver 4. måned – fritt levert. Pris pr pakke er kun kr 149,-. Bestiller må være over 18 år. Zentio AS Kundeservice: 2222 8000

04.10Sto sola opp i dagSol ned i dag: 22.22Sol opp i morgen: 04.09Sol ned i morgen: 22.24Sol opp fredag: 04.08 Sol ned fredag: 22.25

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6501

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.