Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (2024)

Geschiedenis van de lijkhouding

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (1)

Savasana - Rust als een lijk

Savasana betekent in het Sanskriet ‘lijkhouding’. De oorsprong van de pose zou in India liggen, waar het wordt gebruikt om het lichaam voor te bereiden op meditatie . Er wordt aangenomen dat oude yogi's die innerlijke rust en diepe ontspanning bereikten deze houding ontwikkelden. Verder hebben de Patanjali Yoga Sutra's en de Hatha Yoga Pradipika de geschiedenis van Savasana genoemd, en deze teksten beschrijven het als een houding om stress los te laten en de geest te kalmeren. Het helpt de beoefenaar ook om in een staat van diepe ontspanning te komen. Na verloop van tijd werd Savasana een populaire pose in yogalessen over de hele wereld. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt om een ​​yogasessie te beëindigen, waardoor beoefenaars kunnen ontspannen en de voordelen van hun beoefening volledig kunnen absorberen.

Naast de fysieke en mentale voordelen heeft Savasana ook historische betekenis. Volgens de oude hindoeïstische geschiedenis zou Lord Shiva Savasana hebben gebruikt om in een staat van diepe meditatie te komen en verbinding te maken met het goddelijke. In één geval werd hij uitgedaagd door zijn toegewijde, de demon Ravana. Ravana werd te arrogant, was jaloers op Shiva's macht en wilde hem verslaan. Shiva accepteerde de uitdaging en ging in diepe meditatie, waarbij hij Savasana als zijn laatste pose gebruikte. Door zijn meditatie kon Shiva Ravana verslaan en de balans in het universum herstellen.

Er is nog een verhaal in het epos, Ramayana, dat het incident beschrijft waarbij Meghanath een pijl op Laxmana afvuurde en hem verwondde. Laxmana viel op de grond en er wordt aangenomen dat Laxmana veertien jaar lang nooit heeft geslapen. Het was dus in Savasana dat hij een diepe rust bereikte. Later kreeg Hanuman, de toegewijde van Rama, het medicijn van Sanjeevani Buti, dat uiteindelijk zijn verwondingen genas.

Tegenwoordig gebruiken veel yogabeoefenaars Savasana om verbinding te maken met hun innerlijke goddelijkheid en een staat van diepe ontspanning en innerlijke vrede te bereiken. De Savasana-pose is een krachtig hulpmiddel om fysieke en mentale ontspanning te bereiken en om verbinding te maken met het goddelijke. De rijke geschiedenis maakt het een waardevolle aanvulling op elke yogabeoefening. Yogadocenten moeten iedereen aanmoedigen om de voordelen van savasana te ontdekken en deze in hun yogapraktijk op te nemen.

Meer informatie: Geschiedenis van lijkhoudingen

Lijkhouding Tummee Yoga-signalen

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (2)
1. Benen: zachte dijen en van elkaar af, zachte knieën die naar buiten bewegen, hielen op de grond rusten, zachte voetboog, enkels externe rotatie, tenen zacht en naar de zijkant gericht
2. Ruggengraat: neutraal en rustgevend
Rug en schouders: geaard, zwaar op de vloer, plat, schouders weg van de oren
Heupen: neutrale, zachte externe rotatie
3. Nek: neutrale
Hoofd: goed geregeld, zwaar op de vloer
4. Borst- en ribbenkast: breed, zacht geëngageerd
Kin: een beetje weggestopt op de borst
5. Armen: lang, rustend op de vloer, weg van de borst, ellebogen naar boven gericht, handpalmen naar boven, vingers zacht en breed
6. Gezicht en ogen: zacht en ontspannen, gesloten
7. Spieren: neutrale bekkenbodem en core
Navel: een beetje verloofd en naar binnen getrokken
8. Adem: op natuurlijke wijze in-/uitademen

Meer informatie: Corpse Pose Tummee Yoga-signalen

Voordelen van lijkhouding

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (3)

Hieronder volgen de voordelen die voortvloeien uit de beoefening van de Savasana (lijkhouding):

  1. Rekt, versterkt, verlengt : Savasana is meer een herstellende praktijk, waarbij stijfheid, beklemming of spanning uit de gewrichten en spieren, en zelfs de diepere weefsels van het lichaam, wordt opgeheven. Het ontspant lichaam en geest en bereidt zich voor op de geavanceerde rek- en strekoefeningen.
  2. Borst, middenrif en ademhaling : Na een intensieve training helpt het zich overgeven aan de zwaartekracht en het loslaten van elk effect in Corpse Pose bij het vinden van het ritme van de ademhaling, waardoor de hartslag weer normaal wordt.
  3. Bewustzijn en focus : Ook al is Savasana een rusthouding, het is niet hetzelfde als slapen. Het is een fundamentele houding die je zonder oordeel bewust maakt van je ademhaling, lichamelijke gewaarwordingen en gedachten. In combinatie met geleide meditatie bevordert deze beoefening een verhoogd bewustzijn van het huidige moment, waardoor iemands vermogen om zich te concentreren wordt aangescherpt.
  4. Uitlijning en houding : De basishouding in Savasana is comfortabel op de rug liggen. Het is een staat van actieve ontspanning. De hele achterkant van het lichaam is geaard. De kin is naar de borst toe getrokken, waardoor de achterkant van de nek langer wordt. De benen staan ​​uit elkaar, de voeten vallen naar buiten. De handen zijn comfortabel weg van het lichaam, met de vingers naar binnen gekruld en de handpalmen naar de hemel gericht. De kist is open. De schouderbladen zijn weg. Het lichaamsgewicht wordt gelijkmatig over het hele lichaam verdeeld, zonder overmatige druk op een bepaald deel. De praktijk kan echter worden aangepast aan de behoefte van de student:
    • Voor extra ondersteuning of comfort: opgerolde deken of kussen onder het hoofd , de nek, de onderrug of de knieën. De handen kunnen worden gevouwen en als een kussen onder het hoofd of op de buik worden geplaatst , waardoor het een vrolijke overgavehouding wordt.
    • Onderrug, staartbeen, kniepijn: Plaats een opgerolde deken/mat of kussen onder de knieën om de druk op de onderrug te verminderen. Of u kunt de Corpse Pose Variation Chair of Constructive Rest Pose Variation Knees Together, voeten uit elkaar of Savasana Uttana Pada Wheel volgen voor betere ondersteuning.
    • Ongemak in de bovenrug of nek: Gebruik een klein kussen onder het hoofd en de nek.
    • Zwangerschap: Bolster of kussen onder de rechterkant om te voorkomen dat ze plat op de rug liggen ( Savasana Variation Side Bolster ).
  5. Energiegevend, ontstressend en ontspannend / Therapeutisch, genezend en kwalen : Herstellende houding in de natuur, het kalmeert de geest en ontstresst het lichaam, waardoor het parasympathische zenuwstelsel wordt geactiveerd. Deze houding brengt het lichaam terug naar normaal en verwijdert de vermoeidheid na een inspannende yogasessie. Het brengt de spieren tot rust door bewust te ademen. Zo helpt het beschadigde cellen en weefsels te herstellen als gevolg van overmatig strekken of anderszins. De bloeddruk wordt voor een groot deel onder controle gehouden. Het kan 's nachts worden gedaan om spierstrakheid en slapeloosheid aan te pakken. De werking van het ademhalings- en cardiovasculaire systeem wordt verbeterd, wat het herstel bevordert, de behandeling van verslavingen verbetert en stress, angst, depressie en chronische pijn vermindert.
  6. Balans en emoties : Savasana geeft ruimte om contact te maken met ‘jij’ en helpt bij het vinden van antwoorden op veel onbeantwoorde vragen. Het helpt om je volledig te leren overgeven en te proberen contact te maken met de 'ziel'. Als hulpmiddel voor genezing is Savasana niet alleen effectief bij het loslaten van lichaamsstress, maar ook bij het identificeren van gebieden van ongemak. Deze pose creëert een veilige ruimte voor studenten om spanning en emotionele lasten te erkennen en los te laten in een meer diepgaande oefening. Terwijl het lichaam rust, kan de geest afdwalen naar diepere, meer introspectieve gebieden, waardoor het emotionele evenwicht wordt bevorderd. Het is een zelfhulptool en een gemakkelijke techniek voor innerlijke verbinding en realisatie. Spiritueel worden de Hartchakra en de Kruinchakra gestimuleerd terwijl je diep in deze beoefening gaat.
  7. Anderen : Savasana is een zachte en gemakkelijke beoefening in de natuur en kan voor iedereen in yoga worden opgenomen, ongeacht leeftijd, beoefeningsniveau, geslacht of kracht en mobiliteit. Hoewel de Corpse Pose doorgaans wordt beoefend aan het einde van de yogasessie, kan deze ook worden gebruikt om het lichaam in het begin te kalmeren of om uit te rusten tussen de stromingen /houdingen.

Meer informatie: Voordelen van Corpse Pose

Contra-indicaties voor lijkhouding

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (4)

Savasana (Lijkhouding) is een fundamentele en algemeen toegankelijke oefening. Yogadocenten moeten echter de volgende punten in gedachten houden voordat ze deze houding introduceren:

  1. Blessures en operaties : Voor studenten met een rugblessure of die onlangs een buikoperatie hebben ondergaan, kan langdurig plat liggen ongemakkelijk zijn.
  2. Fysieke kracht en zwak lichaam : Hoewel het een ontspannende houding is, kunnen studenten met ernstige en acute rugpijn deze houding aanpassen door een opgerolde deken of kussen onder hun knieën te leggen, of ze kunnen oefenen met gebogen knieën. Studenten die depressief zijn of herstellende zijn van een trauma, kunnen de oefening met open ogen volgen. Degenen met beperkte kracht of moeite met op hun rug liggen vanwege fysieke omstandigheden, kunnen de oefening aanpassen met behulp van rekwisieten zoals een opgevouwen deken , kussen of kussen voor een comfortabelere en ondersteunde positie. Studenten met ernstige luchtwegaandoeningen (chronische obstructieve longziekte, astma ) of verkoudheid en allergieën moeten dit vermijden, omdat ze moeite kunnen hebben met ademhalen terwijl ze op hun rug liggen. Een meer rechtopstaande of half achteroverliggende positie kan voor hen geschikt zijn. Vergelijkbaar met studenten met spijsverteringsstoornissen zoals gastro-oesofa*geale refluxziekte. Leerlingen met nek- of bovenrugpijn kunnen een kussen of klein kussen gebruiken om hen te ondersteunen. Een afgeleide geest zal het moeilijk vinden om te ontspannen, en het duwen van het lichaam zal alleen maar averechts werken, meer irritatie veroorzaken en hoofdpijn veroorzaken. Daarom is het beter om de beoefening aan te passen met rekwisieten of ze bij de beoefening betrokken te houden via andere media (zoals geleide meditatie/klankschalen).
  3. Anderen : Langdurig plat op de rug liggen kan de vena cava (een belangrijk bloedvat) samendrukken, waardoor de bloedtoevoer naar de baby mogelijk wordt verminderd. Daarom moeten zwangere vrouwen dit vermijden en hun houding tijdens het ontspannen beter aanpassen. Hoewel deze oefening de geest en het lichaam ontspant, kan langdurig op de rug liggen psychisch ongemak of angst veroorzaken. Daarom moeten leraren de voorkeur geven aan alternatieve ontspanningshoudingen of -technieken. Anders kan een gemakkelijke houding voor bijna iedereen in de yogareeksen worden opgenomen en kan deze worden aangepast aan de behoeften van het individu.

Meer informatie: Contra-indicaties voor lijkhouding

Variaties in lijkhoudingen

Hieronder staan ​​enkele veel voorkomende variaties van de yogapose Corpse Pose met basispose als Corpse Pose (Savasana).

Lijkhoudingsstappen

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (11)
  1. Begin door eerst in het midden van de mat in Dandasana te zitten en de benen volledig uit te strekken, waardoor de ruggengraat recht komt. Haal hier een paar keer adem, plaats de handen op de dijen en begin de ademhaling te kalmeren. Plaats vervolgens de linkerhand op de vloer, draai de heup naar de linkerkant van de mat en breng langzaam de zijkant van de rug op de mat, waarbij u de elleboog buigt. Eenmaal beneden draait u zich weer om, met het gezicht naar boven gericht, en plaatst u de rug volledig op de mat, waarbij u ervoor zorgt dat de onderrug, de bovenste schouders, de achterkant van het hoofd en de kuit de grond raken.
  2. Spreid de benen meer dan op heupafstand van elkaar en ontspan de buitenste voeten op de grond door de tenen naar buiten en de hielen naar binnen te wijzen.
  3. Breng de armen op de grond, houd ze weg van het lichaam en strek ze uit met de handpalmen naar boven gericht.
  4. Sluit nu de ogen, breng de kin iets naar beneden en ontspan het hele lichaam door het volledig los te maken.
  5. Beweeg geen enkel deel van het lichaam en houd de ogen kalm, de tong ontspannen, de kaken ontspannen, de tanden ontspannen met de mond gesloten en de keel geschraapt.
  6. Begin met het ademhalingsproces en breng de geest langzaam van het onderlichaam naar het bovenlichaam. Adem langzaam in en begin de geest naar de punt van de tenen te brengen, de binnenzolen, de enkelgewrichten, de kuitspieren, de achterkant van de knie, de hamstringspieren, de spieren van de buitenkant van de dijen, naar beneden gaand naar de knie, de knieschijf, tot aan het scheenbeen , buitenste enkelgewricht en terug naar de tenen. Ontspan nu het hele been met een langzame uitademing.
  7. Er zou nu geen beweging van de benen meer moeten zijn en maak je geest volledig los van het been en begin met de armen.
  8. Ga nu met de aandacht naar de toppen van de vingers, naar binnen bewegend naar de handpalmen, polsgewrichten, binnenkant van de onderarm, binnenkant van de elleboog, bovenarm, biceps- en tricepsspieren, buitenkant van de elleboog, buitenkant van de onderarm, achterkant van de pols en terug naar de toppen van de vingers. Ontspan nu de hele arm met een langzame uitademing.
  9. Breng de geest nu naar de achterkant van de nek en beweeg omhoog naar de achterkant van het hoofd, de kruin van het hoofd, het voorhoofd, de gehele gezichtsspieren, de oogbollen, de mond, de tong, de tanden, de kaken en de kin . Ontspan nu het hele gezicht en het hoofd en kalmeer de ogen volledig zonder beweging naar de oogbollen te brengen.
  10. Breng de geest naar de keel, haal een paar keer diep adem door de neusgaten en voel de koelte van de mond naar de keel en de borst bewegen, houd deze adem een ​​paar seconden vast en adem langzaam uit zonder enig geluid, waardoor de geest en de geest worden ontspannen. ogen. Ga hiermee ongeveer zes ademhalingen door en voel de rustgevende energie in je terwijl je inademt en uitademt.
  11. Denk aan de borst, de ribben, de hele buik, omlaag naar het bekken en naar de binnenkant van de dijen. Ontspan nu het hele bovenlichaam met een langzame uitademing.
  12. Beweeg nu naar de zijkanten van de bovenbenen, het heupgewricht, naar binnen toe naar de onderrug, dan langzaam omhoog naar de middenrug, de schouderbladen, tussen de schouderbladen, de bovenrug bij de schouders, en tenslotte de plek waar de schouder en nek samenkomen. Ontspan nu het hele lichaam volledig en blijf los van het lichaam. Verplaats alle energie naar het puntje van het neusgat en kijk naar de in- en uitstroom van deze energie en met dit besef zal het lichaam langzaam beginnen te ontspannen.
  13. Nu wordt het hele lichaam gerustgesteld en let nu op de geest. Als de geest afdwaalt, geef hem dan een paar ademhalingen, pauzeer een paar ademhalingen en adem langzaam uit.
  14. Het maakt niet uit of je slaapt :), dit zal met oefening worden overwonnen. Blijf hier totdat het hele lichaam zich eerst ontspannen voelt, richt dan de aandacht op de geest en de gedachten en breng ze onder controle door langzaam uit te ademen.

Meer informatie: Lijkhoudingsstappen

Aanpassingen aan de lijkhouding

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (12)

Om van Savasana te genieten en het succesvol te maken, kan er naar bepaalde aanpassingen of alternatieven worden gekeken. Ik noem er hieronder een paar.

  • Als de rug oncomfortabel aanvoelt, kan men een deken gebruiken voor meer ondersteuning om de wervelkolom van de vloer af te tillen.
  • Als de nek pijn doet, gebruik dan een deken of een kussen onder de nek en het hoofd voor extra ondersteuning.
  • Om de rug beter te ondersteunen, gebruikt u een kussen onder de knieën of tilt u de knieën op door de deken te plaatsen.
  • Bedek de ogen met een zwarte doek om licht te vermijden en beter scherp te stellen.
  • Als iemand snel en moeilijk ademhaalt, kalmeer dan de adem door afwisselend in de neusgaten te ademen gedurende ongeveer 12 rondes met elk neusgat.
  • Als de geest afdwaalt, laat dat dan gebeuren zonder je op de gedachten te concentreren en breng de geest naar het gevoel van in- en uitademen bij het puntje van het neusgat.
  • Als de gedachten in de geest stress veroorzaken, breng dan een brede glimlach op het gezicht met een diepe ademhaling en herhaal dit totdat de gedachte afneemt.

Het temmen van 'Prana' is afhankelijk van de zenuwen. Een stabiele, soepele, fijne en diepe ademhaling zonder schokkerige bewegingen van het lichaam kalmeert de zenuwen en kalmeert de geest. De spanningen van de moderne beschaving belasten de zenuwen waarvoor Savasana het beste tegengif is.

Meer informatie: lijkpose-aanpassingen

Lijkhouding Yogareeks Voorbereidende houdingen

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (13)

    Liggende Spinale Twist Pose II

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (14)

    Gelukkige babyhouding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (15)

    Wind vrijlating houding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (16)

    Liggende Spinal Twist Yogahouding I

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (17)

    Liggende gebonden hoekhouding

  • +15
  • Meld u aan om alle 15 voorbereidende houdingen van Corpse Pose te bekijken en creëer uw eigen bibliotheek met yogahoudingen om eenvoudig en snel uw yogareeksen te plannen .

Lijkhouding Yogareeks Ontspannende vervolghoudingen

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (19)

    Gemakkelijke houding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (20)

    Zijwaartse lijkhouding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (21)

    Volledige lichaamsstretchhouding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (22)

    Wind vrijlating houding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (23)

    Halve wind-loslatingshouding

  • +15
  • Meld u aan om alle 15 ontspannende houdingen van Corpse Pose te bekijken en creëer uw eigen bibliotheek met yogahoudingen om eenvoudig en snel uw yogareeksen te plannen .

Leer meer over ons .

Lijkhouding Yogareeks Ontspannende vervolghoudingen

Om betere resultaten te behalen met Savasana is herhaalde oefening essentieel. Meesterschap over deze asana komt met bewustzijn van het lichaam en de geest en het verbinden ervan met het universum om je heen. Als je Savasana naar een hoger niveau wilt tillen nadat je met deze beoefening een comfortabel niveau hebt bereikt, kun je het oefenen met het zingen van de Gayatri Mantra , aanvankelijk gedurende 21 tellen en dan langzaam verhogen tot 51 en uiteindelijk tot 108 gezangen.

Deze krachtige techniek zal helpen het lichaam volledig te ontspannen en bewust te blijven van de ademhaling en de energie te gebruiken om het hele lichaam te genezen. Savasana kan wonderen voor het lichaam teweegbrengen als het wordt beoefend met een open geest en de geest om zich over te geven. Het zingen van de Gayatri Mantra zal glans in het lichaam brengen. Maar zorg ervoor dat deze oefening wordt uitgevoerd in een kamer zonder direct zonlicht en dat de omgeving stil is, zonder ventilator of airconditioning.

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (25)

    Boothouding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (26)

    Lotushouding

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (27)

    Viloma Pranayama

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (28)

    Liggende grote teenhouding A

  • Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (29)

    Vierkante ademhaling

  • +7
  • Meld je aan om alle 7 Levelup-houdingen van Corpse Pose te bekijken en creëer je eigen bibliotheek met yogahoudingen om eenvoudig en snel je yogareeksen te plannen .

Meer informatie: Lijkhouding Yoga-reeks Vervolghoudingen op niveau

Lijkhouding Adembewustzijn

Corpse Pose Yoga (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (31)

Om betere instructies te begrijpen of te geven, kunnen yogadocenten de details van het adembewustzijn volgen, zoals uitgelegd in Deep Relaxation Technique (DRT).

Meer informatie: Lijkhouding Adembewustzijn

Hoe je de Lijkhouding doet

De onderstaande aanwijzingen en yogareeksen die door yogadocenten zijn toegevoegd, laten meerdere manieren zien om Corpse Pose te doen, afhankelijk van de focus van uw yogareeks en de vaardigheden van uw studenten.

Om de volledige stappen en de bijbehorende yogareeks te bekijken, kunt u overwegen om u aan te melden bij de yogareeksbouwer van Tummee.com, die door yogadocenten over de hele wereld wordt vertrouwd om hun yogalessen te plannen.

  1. Kom volledig tot rust in Savasana om verbinding te maken met de adem en het lichaam. Laat de hele wervelkolom op de grond rusten, samen met de schouders en de heupen. Zo eindigt het beoefenen van de verschillende niveaus met behulp van allerlei houdingen. Het geven van deze reeks is slechts een idee om iemand te helpen zijn eigen reeks te creëren op basis van de le...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  2. A. Kom ongeveer 10 ademhalingen volledig ontspannen in Savasana, waarbij u ervoor zorgt dat de ademhaling langzaam en onder controle is, terwijl u alle gewrichten en spieren van het hele lichaam ontspant.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  3. A. Met het openen van alle chakra's en de houdingen die worden beoefend om de chakra's in evenwicht te brengen, wordt het hier essentieel om het hele lichaam te ontspannen en alle zeven chakra's in gedachten te houden in Savasana. B. Terwijl het lichaam in Savasana op zijn rug ligt, moet de hele wervelkolom zich dicht bij de vloer bevinden en als je sluit ...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  4. A. Na de 6 langzame ademhalingen in Ustrasana, adem in en laat los uit de houding en ga liggen in Savasana, om het hele lichaam te laten ontspannen met ademhalen. B. Terwijl de hele ruggengraat dicht bij de vloer is, wordt Savasana de energiestroom langzaam en soepel, terwijl ook de ademhaling onder controle komt. C. ...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  5. A. Ontspan uit Halasana en kom ongeveer 8 ademhalingen volledig tot rust in Savasana, waarbij u ervoor zorgt dat het lichaam volledig los en ontspannen blijft.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  6. A. Laat de Pada Sanchalanasana of fietshouding los, strek de benen volledig uit en ontspan ongeveer 8 ademhalingen in Savasana. B. Zorg ervoor dat de hele wervelkolom zich dicht bij de grond bevindt en dat de armen naast je zijn uitgestrekt, terwijl je je ogen sluit en je ongeveer 8 lange sl op de ademhaling concentreert.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  7. A. Het beëindigen van de reeks met Savasana is essentieel voor het terugwinnen van de energie en de spieren die zijn uitgerekt en gestrekt. B. Het ontspannen van de wervelkolom en het verzorgen ervan is belangrijk. Bij Savasana draait het allemaal om respect, acceptatie, afkoeling en overgave. C. Hier wordt Savasana beoefend met DRT ...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  8. A. Laat na het beoefenen van de Zonnegroet los en ga in Tadasana staan ​​en haal hier een paar keer adem met je ogen dicht. B. Zodra de ademhaling normaal en onder controle is, gaat u op de mat zitten en draait u naar één kant, gaat u op uw rug liggen en strekt u het lichaam volledig uit op de mat en com...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  9. A. Ontspan volledig in Savasana gedurende 8 minuten of 48 ademhalingen. B. Oefen DRT in Savasana en volg de ademhaling terwijl je elk deel van het lichaam en de spieren ontspant die aan het werk zijn gezet.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  10. A. Energie opbouwen betekent niet dat je aan uitdagende of moeilijke houdingen moet werken. B. Je kunt energie opbouwen door je te concentreren op de ademhaling en de verbindingen die helpen de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. C. Ontspannen terwijl je verbinding maakt hier in Savasana is nuttig. Ontspan zowel het lichaam als de geest en bemoedig...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  11. A. Ontspan nadat u uit Matsyasana bent losgekomen en kom naar Savasana, waarbij u vier ademhalingsrondes neemt om het lichaam en de ademhaling met elkaar te verbinden.

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  12. A. Breng het lichaam tot rust na het beoefenen van Paripurna Navasana, door in Savasana of de Lijkhouding te gaan. B. Liggend op je rug met de benen en armen gestrekt met enige afstand tussen de benen en de armen weg van het lichaam, ontspan je de spieren op een bewust niveau met ademhalen. C O...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar
  13. A. Kom los uit de houding, ga op de grond zitten en ga langzaam op je rug liggen, kom tot rust in Savasana of Dead Body Pose. B. Breng de ademhaling weer normaal en strek de armen en benen volledig uit, waarbij u ervoor zorgt dat de hele rug zich dicht bij de mat/vloer bevindt. C. Ga ongeveer 1...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogastudent
  14. ONTSPANNEN EN OVERGANGSPOSE A. Strek de romp en zorg ervoor dat de heupen, het bovenste deel van de schouders, de achterkant van het hoofd, de hielen en de armen de vloer raken. B. Adem om te ontspannen en verbonden te blijven met het ademhalingsproces. C. Blijf hier ongeveer 6 minuten. D. Geef je volledig over aan de aarde en blijf kalm met de ademhaling...

    • Meld u aan om de volgorde en volledige signalen te bekijken
    • toegevoegddoor een yogaleraar

Ontdek meer aanwijzingen, lesideeën en hoe u stappen kunt uitvoeren in How to Do Corpse Pose

Lijkhouding yogareeksen

Lijst met yogareeksen met Corpse Pose:

  • Heupopening yogareeks
  • Yogareeks voor heupen
  • Yogareeks voor rugpijn
  • Core- en buikspierenyogareeks gemiddeld
  • Yogareeks voor gewichtsverlies
  • Yogareeks voor hardlopers
  • Yogareeks voor de perimenopauze en de menopauze
  • Hamstrings en heupvolgorde onderrug om ischias te voorkomen
  • Yogareeks voor het in evenwicht brengen van 7 chakra's in het lichaam
  • Hartopening yogareeks met achteroverbuigingen
  • Yogareeks voor wortel Muladhara Chakra
  • Ochtendyogareeks
  • Hete yogareeks
  • Yoga voor diabetes
  • Yogareeks voor maag en milt
  • Yogareeks voor Savasana
  • Sarvangasana Ashtanga Vinyasa Yogareeks
  • Yoga voor zwemmers Aqua Yoga Wateryoga
  • Dagelijkse yogareeks voor alle niveaus
  • Yoga voor dijen en voeten
  • Kraaihouding en Kraanhouding Piekhoudingen Yogareeks
  • Yoga van de babykraai
  • Seizoensyoga Nieuwjaar Yogareeks
  • Yogareeks voor kinderen van 7 tot 11 jaar Balans
  • Chakra Flow Yoga-reeks
  • Yogareeks voor reumatoïde artritis
  • Yin Yoga-reeks voor 5 elementen
  • Yogareeks voor tieners Introductie
  • Power Yoga-reeks Koning Duifhouding
  • Yogareeks voor beginners Piekhouding Yogareeks
  • Ashtanga Yoga Basisserie
  • Yin Yoga-reeks voor heupen
  • Piekhouding Yogareeks Boomhouding Vrksasana
  • Yoga voor Vata Dosha
  • Core Strength Yoga Zittende Twist
  • Hatha Yoga-reeks voor het zenuwstelsel
  • Himalaya Traditie Yoga Sequentie Gewrichten Klieren
  • Iyengar Yoga Sequentie Gemiddeld
  • Pranayama-reeks met Savasana
  • Iyengar Yogareeks voor beginners
  • Manipura Chakra Vuurelement Yogareeks
  • Piekhouding Yogareeks Utthita Hasta Padangusthasana D
  • Kundalini Yoga Energetische reeks voor beginners
  • Yogareeks voor blinden en slechtzienden
  • Yoga Nidra Chakra Balancerende yogareeks
  • Yogareeks voor de wervelkolom
  • Bikram Yogareeks Gevorderd

Corpse Pose-titels in het Engels en Sanskriet

Veel yogahoudingen hebben meerdere titels vanwege verschillen in de vertaling van de titel van het Sanskriet naar het Engels of omdat een specifieke titel populair wordt vanwege het algemene gebruik ervan onder yogadocenten en yogabeoefenaars. Hieronder staan ​​veel voorkomende titels van Corpse Pose:

  • Lijk pose
  • Savasana
  • Shavasana

Lijkhouding Sanskriet

De Sanskriettitel van Corpse Pose is Savasana

Klik op de onderstaande link om naar de Sanskriet-uitspraak van Corpse Pose te luisteren: Speel Sanskriet-audio-uitspraak voor Savasana

Lijkpose-referenties

Wetenschappelijke artikelen waarnaar wordt verwezen om de voordelen en contra-indicaties voor Corpse Pose te beschrijven. Hieronder vindt u ze.

Meer over Lijkhouding

  • Geschiedenis
  • Tummee Yoga-signalen
  • Voordelen
  • Stappen
  • Contra-indicaties
  • Wijzigingen
  • Vervolghoudingen op een hoger niveau
  • Adembewustzijn
  • Hoe doe je
  • Titels in het Engels en Sanskriet
  • Sanskriet
Corpse Pose Yoga  (Savasana) | Yoga Sequences, Benefits, Variations, and Sanskrit Pronunciation | Tummee.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6025

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.