Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)

Idaho heeft Boise als hoofdstad en wordt ook wel Potato State genoemd. Dit is omdat een groot deel van de aardappeloogst in de Verenigde Staten uit Idaho komt. Het landsgebied van Idaho werd in de beginjaren bevolkt door verschillende indianenstammen. Nu is het een favoriete vakantiebestemming onder natuurliefhebbers en mensen die betoverd willen worden door de afwisselende landschappen. Want dat heeft Idaho als geen ander. Je kunt hier bezienswaardigheden bezoeken zoals Shoshone Falls Park. Deze watervallen zijn zelfs hoger dan die van de Niagara Falls. Je op een maanlandschap wanen doe je in Craters of the Moon Park, terwijl je naar Bruneau Dunes gaat om te kunnen surfen op echte zandduinen. Daarnaast kun je in Idaho diverse mooie routes volgens die je langs de mooiste plaatsen van de omgeving brengen. Al met al is het bezoeken van Idaho meer dan de moeite waard als je een liefhebber bent van ongerepte natuur, een boeiende geschiedenis en wonderschone landschappen.

Top 10 bezienswaardigheden van Idaho

  • 1. Craters of the Moon National Park
  • 2. Shoshone Falls Park
  • 3. Hells Canyon
  • 4. Perrine Bridge
  • 5. Idaho State Capitol Building
  • 6. Bruneau Dunes
  • 7. Lake Coeur d’ Alene
  • 8. Idaho Falls en de Idaho Temple
  • 9. Salmon River Scenic Byway
  • 10. Old Idaho Penitentiary

Top 10 bezienswaardigheden van Idaho

1

Craters of the Moon National Park

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (1)

In het Craters of the Moon National Park in Idaho kun je ervaren hoe het leven er op de maan er uit zou kunnen zien. Het landschap kenmerkt zich door veel grotten, kraters en lavastromen welke door een eruptie zijn veroorzaakt. NASA heeft hier zelfs lange tijd haar astronauten van de juiste training voorzien. Als je Loop Road volgt, kom je langs een aantal bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden. Zo kun je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum, de landschappen rondom Devils Orchard en North Crater Flow en Inferno Cone welke uit een gigantische zwarte berg bestaat. Kleinere vulkanen vind je bij Spatter Cones. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een mooie wandeling te maken in dit landschap. Een aanrader zijn de lavatunnels die je middels een route van 800 meter door de buizen kunt bezichtigen.

2

Shoshone Falls Park

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2)

De watervallen van Shoshone vind je net even buiten de stad Twin Falls. De watervallen monden uit in de Snake River en worden ook wel de Niagara watervallen van het westen genoemd. Hier heb je de mogelijkheid om diverse watersporten te doen zoals kanoën, maar je kunt hier tevens een verfrissende duik nemen. De watervallen hebben een hoogte van 65 meter. Deze kun je het beste bekijken vanaf het uitkijkpunt welke je bereikt als je de Centennial Trail volgt. Leuke bijkomstigheid is dat vlak bij deze plaats Evel Knievel heeft geprobeerd om de sprong over de Canyon te kunnen maken. Ook een aanrader is het dichtbij gelegen Dierkes Lake Park. Dit is een stuk afgebakend meer waar je heerlijk kunt zwemmen.

3

Hells Canyon

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (3)

Tijdens een bezoek aan Hells Canyon weet je direct hoe de diepste Canyon van Amerika eruit ziet. De kloof is maar liefst 16 kilometer breed en tot maar liefst 2412 meter diep. Het gebied kenmerkt zich door ruige rotsen en diverse stroomversnellingen. Je kunt de Hells Canyon het beste verkennen door gebruik te maken van Hells Canyon Scenic Byway. Als je van een mooi uitzicht wilt genieten dan doe je dit bij Hells Canyon Overlook. Je kunt dan niet alleen de Hells Canyon zelf zien, maar ook de Seven Devils Mountains die bij Idaho horen kun je hier bekijken op een hoogte van ruim 1600 meter. Ook voor sportieve doeleinden kun je in de Canyon je hart ophalen. Bij Wallowa Lake kun je zowel paardrijden, wandelen als watersporten zoals roeien of waterskiën. Ga je met de kabelbaan naar het hoogste punt van de Mount Howard, dan kun je uitkijken over 3 staten.

4

Perrine Bridge

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (4)

Aan de noordzijde van de Twin Falls ligt de Perrine Bridge over de Snake River. De brug is duizelingwekkend hoog en biedt een goed zicht op de kloof. Vanaf hier kun je goed zien hoe de Canyon is uitgesleten door de jarenlange doorstroom van water. Als je van avontuur houdt moet je absoluut een bezoek brengen aan de brug. Vanaf de Perrine Bridge mag je namelijk legaal base-jumpen. De brug vanaf de onderzijde bekijken is een aanrader. Daarvoor kun je het beste een kano of een kajak huren. Rondom de brug kun je mooie wandelingen maken en de Shoshone watervallen bezoeken.

5

Idaho State Capitol Building

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (5)

Het Capitool van Idaho lijkt veel op dat van Washington. Het Idaho State Capitol Building is dan ook een indrukwekkend gebouw dat is opgebouwd met zandsteen. Het gebouw is meerdere malen gerestaureerd om zijn authentieke uitstraling te kunnen behouden. Hier worden nog steeds wetten aangenomen en burgerrechten beschermd.

Het State Capitol kun je van binnen bezichtigen. Je krijgt er een goede indruk van de politiek gerichte geschiedenis en kunt het interieur bewonderen. Naast diverse tentoonstellingen over het politieke verleden en de foto’s van oude senatoren, wordt er binnen het Idaho State Capitol Building veel aandacht besteed aan de bijzondere natuur in het gebied.

6

Bruneau Dunes

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (6)

De Bruneau Dunes behoren tot de hoogste zandduinen van Amerika. Ze zijn gelegen in Bruneau Dunes State Park in de buurt van Twin Falls en Boise. De hoogste zandduin is hier ruim 140 meter hoog. Je kunt genieten van het mooie aanzicht dat de duinen geven, maar je kunt er ook voor kiezen om de Bruneau Dunes te beklimmen. Je kunt hier mooie wandelingen maken via de aangelegde paden. De Bruneau Dunes zijn een favoriete plaats voor liefhebbers van zand surfen.

Nabij de Bruneau Dunes vind je een meer. Hier kun je gebruik maken van een picknick of een hengel uitgooien. Ook in de nacht is er bedrijvigheid bij de Bruneau Dunes. Meekijken met de sterrenwacht is echt een aanrader, omdat de sterren hier extra goed zichtbaar lijken te zijn.

7

Lake Coeur d’ Alene

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (7)

Het Lake Coeur d’ Alene bevindt zich bij de stad Coeur d’ Alene. Deze plaats is omsingeld door diverse meren waarvan Lake Coeur d’ Alene de meest bijzondere is. Het meer heeft een lengte van 40 kilometer en is maar liefst 5 kilometer breed. Het meer is bekend om haar grote populatie rode zalm. Het is een aanrader om bij Wolf Lodge Bay de jagende zeearenden te gaan bekijken. Je kunt er een mooie wandeling maken via de North Idaho Centennial Trail, maar ook als je op zoek bent naar wat meer spanning biedt Lake Coeur d’Alene genoeg uitdaging. Het meer is namelijk heel geschikt voor diverse watersporten zoals roeien, jetskiën en waterskiën. Een bezoek aan het beschermde natuurreservaat en schiereiland Tubbs Hill mag je zeker niet overslaan.

8

Idaho Falls en de Idaho Temple

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (8)

Idaho Falls is een gezellige stad waar je een diversiteit aan knusse bars, restaurants en cafés kunt vinden. Niet alleen in de binnenstad, maar ook langs de oevers van de Snake River welke door Idaho Falls heen stroomt. Hier vind je ook het Museum of Idaho waar je alles te weten komt over de geschiedenis van het gebied en de pioniers Lewis en Clark waar Noordwest Amerika zijn ontdekking aan heeft te danken.

Een echte aanrader is een bezoek aan de Idaho Temple. Dit betreft een enorm grote tempel welke een oppervlakte van maar liefst 8.500 m2 beslaat. Deze tempel wordt gezien als centraal punt van het Mormoonse geloof en is meer dan het bezoeken waard. Het totale grondoppervlakte van 2,8 hectare leent zich prima voor het maken van een rustgevende wandeling.

9

Salmon River Scenic Byway

De Salmon River Scenic Byway is een mooie route welke je per auto af kunt leggen. Je reist terug in de tijd en legt daarbij dezelfde weg af als de pioniers Lewis en Clark. De route voert je door het Salmon Challis National Forest, langs de Salmon River. Onderweg kun je de kleine stadjes Salmon, Clayton en Stanley bezoeken waar je veel bezienswaardigheden zult vinden. Enkele voorbeelden zijn Bayhorse Historic District en Sacajawea Interpretive Center. In Stanley heb je overigens een goed uitzicht over Sawtooth Mountain in Idaho.

De Salmon River Scenic Byway geeft je de gelegenheid om te gaan vliegvissen in de rivier, of om een kajak te huren en de rivier af te peddelen. De rivier staat ook bekend als de River of No Return, en is één van de mooiste rivieren in de westelijke gebied.

10

Old Idaho Penitentiary

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (9)

De Old Idaho Penitentiary is ruim 150 jaar oud. Deze plek diende vroeger als gevangenis voor gevaarlijke criminelen. Ruim 13.000 gevangen hebben hier hun straf gekregen en hun tijd uitgezeten. De gevangenis heeft ruim 100 jaar dienst gedaan, maar is nu een museum.

Het gehele terrein omvat diverse historische gebouwen die je kunt bezoeken. Daarnaast worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de Old Idaho Penitentiary. Zowel de cellen, waaronder de isoleercellen en de galgen die werden gebruikt om de doodstraf mee uit te voeren, kun je bezichtigen.

Auto huren

Vrijwel iedereen die een vakantie in Idaho viert, huurt een auto. Met een huurauto kun je gaan en staan waar je wilt. Het is de ideale manier om rond te reizen in Idaho of om uitstapjes te maken. Regel je huurauto op tijd! Dat is vaak goedkoper en je weet zeker dat je een auto van jouw keuze hebt.

Sunny Cars is al jarenlang een betrouwbare en betaalbare partner op het gebied van huurauto’s in Idaho. Dankzij hun all-in autoverhuurkom je niet voor onaangename verrassingen te staan:

✅je huurauto isvolledig all-risk verzekerd, zonder uitzonderingen
geen verborgen kostenof onvoorziene toeslagen
geen eigen risico: Sunny Cars betaalt je eigen risico helemaal terug als je toch schade rijdt

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets (2024)

FAQs

Idaho top 10 bezienswaardigheden + tips en tickets? ›

Rankings Scorecard

Idaho is as well known for its potatoes, trout and precious stones as it is for its unspoiled, rugged landscapes.

What is Idaho best known for? ›

Rankings Scorecard

Idaho is as well known for its potatoes, trout and precious stones as it is for its unspoiled, rugged landscapes.

Is there anything interesting in Idaho? ›

From whitewater rafting to exploring underground caverns to soaking in natural hot springs, there's a wide range of things to do in Idaho that will leave you in awe of this adventure-packed state.

What is Idaho ranked #1 in? ›

Boise, Idaho – Governor Brad Little commented today on the news that Idaho ranked first in the country for household income growth and fifth for dollar growth of income when comparing 2013-2017 to 2018-2022.

What is Idaho #1 in? ›

Idaho leads the nation in potato production – we produce nearly 1/3 of all U.S. potatoes.

What is the most scenic place in Idaho? ›

The Snake River Canyon: A Canyon of Adventure As a beautiful place to visit in Idaho, the Snake River Canyon is renowned for its scenic views and outdoor activities. Visitors here can explore the canyon via hiking, kayaking, or boating on the river.

What is the coolest fact about Idaho? ›

Though “the Gem State” might come from a fake word, the state is actually full of gems. Idaho produces 72 types of gemstones, including rare star garnets, amethysts, rubies, and diamonds. The state is also known for mining silver, zinc, lead, and travertine, a type of marble.

What are 5 facts about Idaho? ›

Facts
Population1,839,106 (2020 US Census estimate)
Water Area823 square miles
River Miles3,500 miles
State BirdThe Mountain Bluebird (Sialia arctcia)
State FlowerThe Syringa (Philadelphus lewisii)
11 more rows

What is Idaho's most famous product? ›

Potatoes. Potatoes are Idaho's largest crop, with farmers producing more than 100 million hundredweight of potatoes (more than 11 billion pounds) annually and one-third of the nation's potatoes. Idaho grows more than 30 varieties of potatoes, including Fingerlings, Yukon Golds and Reds.

What are 5 interesting facts about Idaho? ›

General Facts About Idaho
  • Idaho is a made-up word. ...
  • The state capital of Idaho is Boise. ...
  • The population of Idaho is 1.9 million. ...
  • Idaho is the 13th largest state in the USA. ...
  • People from Idaho are called Idahoans. ...
  • Popular cities in Idaho include Coeur d'Alene, Sun Valley, and Twin Falls. ...
  • 63% of Idaho is public land.

What does Idaho sell the most of? ›

Those top 5 commodities – milk, cattle and calves, potatoes, hay and wheat – had a combined value of $7.1 billion, which accounted for 85 percent of the state's 2021 production value for all ag commodities. Those same five commodities accounted for 79 percent of the total value of Idaho agricultural production in 2020.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5478

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.